Home > Volleybal in West-Vlaanderen: een overzicht

Volleybal in West-Vlaanderen: een overzicht

Geschreven op 18 oktober 2021 om 10:28 door Geert Demuynck

Heren

1ste Nationale

Weinig hoogstaand volleybal maar wel torenhoge discussies met de leiding karakteriseerden deze match. Marke kwam tweemaal na elkaar terug na een achterstand en in de “belle” konden ze een 13-10 voorsprong niet behouden en moesten ze tevreden zijn met 1 luttel puntje
Marke-Webis – Puurs 2-3 (20-25/25-20/21-25/25-17/13-15)

2de Nationale B

In een superspannend duel met Kruikenburg mocht Kortrijk achteraf twee punten bijschrijven op hun conto. Vooral in set vier dwong Kortrijk een tie-break af die ze dan met het kleinste verschil wonnen. Zedelgem daarentegen ging roemloos met 3-0 de boot in tegen Stekene. Ruiselede daarentegen boekte zijn tweede zege van het seizoen in Doornik, het werd een droge 0-3. Leider Torhout bleef ter nauwer nood overeind tegen een zeer verdienstelijk Blaasveld. Het was zwaar werk in set vier om de drie punten thuis te houden.

Ternat – Balti Kortrijk 2-3 (21-25/27-25/25-18/26-28/13-15)
Stekene – Zedelgem 3-0 (25-20/25-20/25-22)
Doornik – Ruiselede 0-3 (21-25/23-25/18-25)
Knack Roeselare B – Oudenaarde 2-3 (25-19/22-25/22-25/25-20/12-15)
Rembert Torhout – Blaasveld 3-1 (25-10/25-23/24-26/32-30)

3de Nationale A

Ook Olva Brugge, dat geteisterd wordt door blessures en stelselmatig zijn ploeg moet door elkaar haspelen, blijft winnen. Dit weekend ging Marke-Webis met 0-3 voor de bijl. In hetzelfde straatje vinden we Tielt terug dat nu ook al zijn vijfde zege op rij laat optekenen. Het wordt reikhalzend uitkijken binnen veertien dagen wanneer Olva Brugge op bezoek komt. Poperinge, ook al met een volle ziekenboeg, moest de duimen leggen tegen Evergem niettegenstaande de eerste set nog voor de thuisploeg was.

Marke-Webis – OLVA Brugge 0-3(18-25/19-25/16-25)
Jurbise – Tielt 0-3(20-25/19-25/14-25)
Poperinge – Ertvelde-Evergem 1-3(25-22/20-25/21-25/22-25)

Vrouwen

Enkele scheidsrechterlijke beslissingen fnuikten de pogingen van Bevo Roeselare om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Het begin was voor de thuisploeg Noorderkempen maar in set twee en drie was het “Bevo Boven”. In set vier vielen dan die jammerlijke dwalingen van het fluiterniersduo en de wedstrijd was over.

Noorderkempen – Bevo Roeselare 3-2 (25-16/16-25/23-25/25-14/15-9)