Home > Volley Heren Ruvo Ruddervoorde stopt ermee

Volley Heren Ruvo Ruddervoorde stopt ermee

Geschreven op 12 april 2022 om 12:25 door Geert Demuynck

Heel onverwacht kwam het berichtje niet dat de heren van volleybalclub Ruvo Ruddervoorde er gingen mee ophouden na afloop van dit seizoen. Er stond niet onmiddellijk opvolging te drummen om de plaats in te nemen van de spelers die de schoenen aan de haak hangen en in onderling overleg werd beslist om de stekker uit de ploeg te trekken.

Boven vlnr. Wouter Hollez, Piet-Jan Mulier, Thomas du Fossé, coach Stefan Moerman en Jan Vandenbergh.
Onder vlnr. Dries Galle, Maarten Plovie, Emiel Naeyaert, Benjamin Mulier en Matthias Claeys.

Maar dit zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Op tweede paasdag speelt de ploeg nog de finale voor de beker van West-Vlaanderen tegen de kampioen uit Promo 1, Knack Roeselare C. “We hadden in het begin van de competitie slechts één doel vooropgesteld en dat was terug de finale halen”, vertelt coach Stefan Moerman. “Het is zwaar geweest en toch hebben we kleppers als Rembert Torhout en Bredene eruit geknikkerd. Nu wacht ons Knack Roeselare. Ik schat dat we ongeveer 5 procent kans hebben om de beker in de lucht te steken en net zoals tegen Bredenen, toen we ook maar 20 procent kans hadden, gaan we erin geloven en ons stinkende best doen om de beker mee te nemen naar Ruddervoorde. Dan pas kunnen we spreken van de kers op de taart.”

stefan moerman

Trainer Moerman gaat volgend seizoen aan de slag bij Citivo Gids, ook in Promo 1. “Het zijn echter negen mooie jaren geweest hier in Ruddervoorde”, mijmert Stefan. “We zijn kampioen en vice-kampioen geweest in eerste provinciale en hebben gedurende vier jaar onze streng getrokken in Divisie. Wat ik vooral heb onthouden is de kameraadschap en vrienden die ik aan deze periode heb overgehouden. Dat is iets om te koesteren”, besluit hij.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.