Home > Volledig vernieuwd sportstrand in Nieuwpoort

Volledig vernieuwd sportstrand in Nieuwpoort

Geschreven op 5 juli 2021 om 16:11 door Mario De Wilde

Het sportstrand in Nieuwpoort krijgt vanaf deze zomer een nieuw jasje aangemeten. Zo werd het activiteitenaanbod grondig vernieuwd en wordt ingezet op gekende en minder gekende strandsporten. Daarnaast kiest de Stad voor meer workshops en initiaties. Naar jaarlijkse gewoonte zijn er sportanimatoren, in nieuwe outfit, aanwezig om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden. Nieuwpoort nam zijn populaire sportstrand ter hoogte van de badinstallatie in Nieuwpoort-Bad volledig onder handen. De Stad oogt immers om zoveel mogelijk mensen warm te maken voor sport, vertelt schepen van Sport Bert Gunst:

“We vinden het erg belangrijk om iedereen aan het sporten te krijgen. Mensen die bewegen leven gezonder en staan positiever in leven. Als Stad trachten we een sportinfrastructuur aan te bieden waar iedereen volop kansen krijgt om zich sportief te ontplooien. Daarom pakken we deze zomer uit met ons vernieuwde sportstrand. Het is een plek waar sport, ontspanning en mensen, jong én oud, samenkomen. Alle activiteiten op het sportstrand zijn bovendien gratis zodat iedereen zijn sportieve limieten kan testen.”

Dankzij het vernieuwde sportprogramma valt er heel wat te beleven op het sportstrand. Sportievelingen kunnen er individueel of in groep strandsporten beoefenen. Naast het vertrouwde sportaanbod wordt ook aandacht besteed aan minder gekende sporten zoals skimboard en spikeball en wordt volop ingezet op sportinitiaties. Hierdoor krijgt iedereen de kans om kennis te maken met nieuwe sporten. Op het sportstrand is een team van sportanimatoren aanwezig om je zo goed mogelijk te begeleiden. Zij zijn herkenbaar aan hun blauwe outfit met het vernieuwde logo van het sportstrand. Er werd gekozen voor een strak ontwerp met opvallende keuren.

Het nieuwe sportprogramma is raadpleegbaar via www.nieuwpoort.be/sportstrand. De sportvelden zijn doorlopend open, telkens van 10.00 tot 18.00 u. Alleen op zon- en feestdagen is het gesloten. Bij het sportstrand kun je ook terecht voor het gratis ontlenen van allerhande sportmateriaal en typische strandspelen.
Zuilen met zonnecrème
Nieuwpoort hecht veel waarde aan een goede en veilige sportbeleving. Vanaf deze zomer worden zuilen met zonnecrème voorzien op het sportstrand, aan de Sportzaal en in het Sportpark. Smeren is de boodschap om verantwoord te genieten van de zon, gaat schepen Bert Gunst verder:
“De zonnecrème dispensers zijn een belangrijke stap in de richting van meer en zon- en UV bewustwording. Het is onze taak om te sensibiliseren en te duiden op de gevaren van de zon. Met deze zuilen kunnen alle sportievelingen zich optimaal en altijd beschermen tegen de zon.”
Foto copyright stad Nieuwpoort

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.