Home > Volkstuinpark ’t Hof van Triamant in Geluwe officieel geopend: vriendschap moet groeien

Volkstuinpark ’t Hof van Triamant in Geluwe officieel geopend: vriendschap moet groeien

Geschreven op 16 september 2022 om 08:11 door Filip Vanloo

Gisteravond is het volkstuinpark in de Wervikstraat in Geluwe officieel geopend. Na de openingstoespraken door burgemeester Youro Casier en de voorzitter van TuinHier Vlaanderen Jan Desimpelaere, konden de talrijke aanwezigen een rondgang maken in ’t Hof van Triamant. De eerste percelen op het park van 400 m² zijn immers al ingevuld. Het resultaat mag er zijn. De parkgebruikers mogen terecht fier zijn op de eerste groenten, vruchten en bloemen. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

Het had flink wat voeten in de aarde, maar nu zijn de volkstuintjes in Geluwe officieel gelanceerd. De drie initiatiefnemers – de stad Wervik, TuinHier en Triamant – zijn verheugd dat wie groene vingers heeft nu niet alleen in volkstuinpark Schoonvelde in Wervik aan de slag kan, maar evengoed in de Geluwse Wervikstraat. In het park, dat toepasselijk de naam ’t Hof van Triamant kreeg, kan zowel de beginnende tuinier als de oude rot in het vak lekker komen wroeten in de aarde.

Kimberly D’hondt, buurtmanager van Triamant Geluwe: “We zijn blij met deze volkstuintjes, letterlijk in onze achtertuin. We hopen dat veel Geluwnaars en Wervikanen met plezier naar hier komen. Met ‘pret’ dus, of met roapn. Alle gekheid op een stokje: iedereen die wil kan hier een perceeltje grond komen bewerken, en is daarna welkom bij Triamant voor een kop koffie of iets fris. We hopen vooral dat jong en oud tussen de gewassen ideeën uitwisselen en leren van mekaar. Hoe mooi zou het zijn als hier straks ook nieuwe vriendschappen groeien?”

Voor wie stramme benen heeft of even wil uitrusten, zijn er zitbanken geplaatst in het park. Ook zijn er moestuinbakken op hoogte. Dat maakt dat zowel iemand die rechtstaat als iemand in een rolwagen kan meehelpen met het planten van groenten en kruiden. Lieve Hanssens, een 73-jarige bewoonster van Triamant Geluwe, maakt er handig gebruik van.

Lieve Hanssens, bewoonster in Triamant Geluwe: “Ik ben blij met mijn eigen kruidenbak. Niets zo lekker als dingen die je zelf gekweekt hebt, en veel heb je er eigenlijk niet voor nodig. Kruiden zijn niet alleen gezond, maar ook een absolute verrijking van je gerecht. Ik houd ervan om mijn kleinkinderen of buren te verwennen met mijn zelfgemaakte soep! Alleen al van die heerlijke geur van salie en tijm loopt het water me in de mond. Veel mensen gaan voor alles en nog wat naar de groenteman of de supermarkt, maar dat is helemaal niet nodig. En zelf iets kweken is nog leuk ook!”

De perceeltjes in het volkstuinpark worden op jaarbasis ter beschikking gesteld tegen een gebruiksvergoeding waarin lidmaatschap tot TuinHier is inbegrepen. De plaatselijke TuinHier-afdeling verzorgt op regelmatige basis voordachten en demonstraties die tuinliefhebbers weten te boeien. Wie kandidaat is om een perceeltje te bewerken, neemt best contact op met het onthaal van Triamant Geluwe (Wervikstraat 41 in Geluwe). Tel. 056 455 444.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.