Home > Volgende woensdag grote hinder op E17 in Kortrijk door plaatsing dynamische signalisatie

Volgende woensdag grote hinder op E17 in Kortrijk door plaatsing dynamische signalisatie

Geschreven op 4 augustus 2023 om 07:37 door Mario De Wilde

Tijdens de nachten van 9 en 10 augustus plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer dynamische signalisatieborden op de E17 richting Frankrijk, tussen Kortrijk-Oost en de verkeerswisselaar in Aalbeke. “Op dit deel van de E17 sta je vaak aan te schuiven of moet je moeilijke invoegbewegingen doen. Met deze dynamische borden verbeteren we de verkeersveiligheid én de doorstroming van het verkeer”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Om de hinder te beperken, wordt er ‘s nachts gewerkt. Enkel de pechstrook en het rechterrijvak worden ingenomen.
Vlotter en veiliger verkeer met dynamische borden
Op de E17 wordt er dynamische signalisatie geplaatst, richting Frankrijk, tussen Kortrijk-Oost en de verkeerswisselaar in Aalbeke. Wegen en Verkeer plaatst op 5 locaties op de E17 dynamische signalisatie. “Dit deel van de E17 staat gekend voor zijn files en de moeilijke invoegbewegingen, met verschillende ongevallen tot gevolg. Doordat we hier dynamische borden plaatsen, kunnen we de doorstroming en verkeersveiligheid van het verkeer op de E17 rond Kortrijk drastisch verbeteren”, aldus Peeters.
Aansturing vanuit Vlaams Verkeerscentrum
De dynamische signalisatieborden worden aangestuurd vanuit het Vlaams Verkeerscentrum en geven belangrijke informatie mee aan weggebruikers. De maximumsnelheid kan bijvoorbeeld verlaagd worden om de verkeerssituatie veilig te houden en om aanrijdingen, in de staart van files, te voorkomen. Op de borden kunnen ook boodschappen weergegeven worden over werken verderop of afgesloten wegen.
Nieuwe laag asfalt
Voordat de dynamische borden volwaardig ingezet kunnen worden, om te waarschuwen voor ongevallen of hinder en bijbehorende snelheidsaanduidingen, moeten er detectielussen in het wegdek worden aangebracht. Volgens de huidige planning plaatst Wegen en Verkeer die lussen dit najaar. Het wegdek van de E17 krijgt dan ook een nieuwe laag asfalt.
Werken in nachten van 9 en 10 augustus

Om de hinder voor het verkeer op de E17 te beperken, worden de werken ‘s nachts uitgevoerd. Wegen en Verkeer plaatst de dynamische borden in de nachten van woensdag 9 en donderdag 10 augustus. Enkel de pechstrook en de rechterrijstrook zullen worden ingenomen, dus de hinder voor het verkeer is beperkt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.