Home > Volgende week donderdag boeiende praatavond met Tourwinnaar Jan Janssen in KOERS

Volgende week donderdag boeiende praatavond met Tourwinnaar Jan Janssen in KOERS

Geschreven op 28 september 2023 om 06:14 door Mario De Wilde

Over precies een week, op donderdag 5 oktober, organiseert KOERS een praatavond met een reeks bekende gasten. Onder meer Tourwinnaar Jan Janssen, Sep Vanmarcke en familieleden van Tom Simpson, Jef Scherens en Gerben Karstens tekenen present. De avond komt er naar aanleiding van de publicatie van de negende editie van Etappe, het wielerhistorisch tijdschrift van KOERS.

Tijdens een praatavond op 5 oktober presenteert KOERS het negende nummer van Etappe, het wielerhistorisch tijdschrift van het museum. Etappe staat ditmaal in het teken van wielerverzamelingen. De wielersport is zonder meer dé branche bij uitstek waarin verzamelaars actief zijn. Niet alleen KOERS. Museum van de Wielersport beheert een verzameling; ook renners, familieleden en particuliere collectioneurs koesteren kleine en grote hoeveelheden wielermemorabilia.

In het nummer van Etappe geven nabestaanden van onder meer Jef Scherens (zevenvoudig WK sprint), de Luxemburger Nicolas Frantz (Tourwinnaar in 1927 en 1928), een inkijk in de collectie en het leven van hun koersende familielid. KOERS ging ook op bezoek bij wielercommentator Michel Wuyts, de oudste nog levende Tourwinnaar Jan Janssen, Sep Vanmarcke, Michiel Delva (zoon van Jacques Delva, masseur van Jempi Monseré) en wielercafé Bar Gidon in Geraardsbergen. Het magazine is voor het eerst ook doorspekt met tal van QR-codes, die verwijzen naar de online verhalen- en collectiedatabank www.servicekoers.be, waar lezers nog meer beelden en artikels kunnen ontdekken.

Om Etappe feestelijk te lanceren, zakken op 5 oktober heel wat bekende namen af naar Roeselare. We mogen voor het eerst Jan Janssen, de allereerste Nederlandse en de oudste nog in leven zijnde Tourwinnaar, verwelkomen. Jan won de Tour in 1968 en is een legende in de wielersport. Ook de schoondochter en kleinzoon van Jef Scherens zijn te gast, net als Joanne Simpson (dochter Tom Simpson) en Rob Karstens, de broer van Gerben Karstens, en Michiel Delva.
Praktisch :
In KOERS. Museum van de Wielersport, Polenplein 15, Roeselare
Start om 19.30 u. (deuren om 19.00 u.)
Inschrijven kan via 051 26 24 00, via het onthaal van KOERS of online via koersmuseum.be
Inkom: 10 euro (incl. drankje) / 5 euro (incl. drankje) met de vrijetijdspas / gratis voor Vrienden van KOERS
Etappe is te koop in de shop van KOERS en Standaard Boekhandel Roeselare en kost 12,95 euro.
Foto: stad Roeselare

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.