Home > Volgende week dinsdag 25 april Infomarkt over de vernieuwing van de Zeelaan in De Panne

Volgende week dinsdag 25 april Infomarkt over de vernieuwing van de Zeelaan in De Panne

Geschreven op 18 april 2023 om 08:06 door Mario De Wilde

Onder de slagzin “De Zeelaan, hart van De Panne” wil het lokaal bestuur De Panne van de Zeelaan een aantrekkelijke en veilige boulevard maken. De vervanging van de tegels is de aanleiding. Ze komen los van de ondergrond en ze zijn glad, zeker bij nat weer. Dit probleem gaat De Panne oplossen. Meteen een goed moment om over de volledige inrichting van de Zeelaan na te denken. Hoe maken we van deze straat een aangename en praktische plaats voor zowel wandelaars, bewoners als winkeliers?

Het lokaal bestuur wil daar niet zomaar aan beginnen. Schepen Wim Janssens: “We werken vanuit de ideeën van bewoners, handelaars en horeca-uitbaters uit de Zeelaan. Een eerste initiatief kwam enkele weken geleden. Een groep van zogenaamde ‘Meedenkers’ ging aan de slag begeleid door externe deskundigen. De groep was samengesteld uit zowel leden van gemeentelijke adviesraden, de winkeliers en de bewoners van de straat. Tijdens een wandeling door de straat en een nabespreking wisselden de Meedenkers heel wat ideeën uit.”

Bij de vernieuwing van de Zeelaan moeten veel knopen worden doorgehakt. Dit gaat van de keuze van de soort tegels tot de inrichting door middel van vuilbakken, fietsenstallingen, etc. Parkeren en de veiligheid van voetgangers en fietsers wordt bekeken. De terrassen worden besproken maar ook de afwerking met groen. Ten slotte gaat het ook over kunst en erfgoed.

Op basis van de input van de Meedenkers gingen de ontwerpers aan de slag om de nieuwe Zeelaan uit te tekenen. Burgemeester Bram Degrieck: “De eerste concepttekeningen van de ontwerpers zullen te zien zijn op een infomarkt voor alle geïnteresseerde burgers. Ook dan krijgt iedereen nog de kans om zijn of haar mening te delen. In juni worden de definitieve plannen goedgekeurd door de gemeenteraad en in het najaar starten de werken.”

Over het project wordt ruim gecommuniceerd. In de straat door middel van infozuilen, in het infoblad ‘De Panne Leeft’, de (digitale) nieuwsbrief, op sociale media en op het digitaal participatieplatform ‘Wijsneuzen’. Iedereen is welkom op de infomarkt op dinsdag 25 april van 14 tot 20 uur. Omwille van praktische redenen is inschrijven nodig via www.depanne.be/zeelaan of op het nummer 058 42 89 33.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.