Home > Volgend jaar komt de langverwachte fietsbrug over kanaal Duinkerke-Nieuwpoort in Veurne

Volgend jaar komt de langverwachte fietsbrug over kanaal Duinkerke-Nieuwpoort in Veurne

Geschreven op 26 augustus 2021 om 10:00 door Mario De Wilde

Volgend jaar wordt er in Veurne gestart met de aanleg van de langverwachte fietsbrug over het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort. Je zal dan veilig met je fiets van Petit-Paris naar de Nieuwstad kunnen rijden. De Rozendalstraat zal ook gedeeltelijk worden omgevormd tot een fietsstraat. Deze fietsbrug zal 3 meter hoger liggen dan het straatniveau en via een langere helling vlot te beklimmen zijn voor alle fietsers.

Om de brug veilig te integreren in de Rozendalstraat moeten er wel extra maatregelen worden genomen. Zo komt er eenrichtingsverkeer tussen de Noordburgweg en de Bloemenlaan voor het gemotoriseerde verkeer. Fietsers kunnen uiteraard wel in beide richtingen blijven rijden.

De Rozendalstraat wordt omgevormd tot fietsstraat vanaf de Bloemenlaan tot aan het Noordburgweg. In een fietsstraat is er een maximumsnelheid van 30 km/u, hebben fietsers altijd voorrang en mag het gemotoriseerd verkeer de fietsers niet inhalen.

Het kruispunt Noordburgweg-Rozendalstraat wordt veiliger, met de aanleg van een fietsrustpunt. Ook aan de zijde van de Nieuwpoortkeiweg komen er ingrepen rond de zone aan de fietsbrug, met een veilige oversteek en een knik in de gewestweg om het gemotoriseerd verkeer aan te zetten trager te rijden.

De foto is een impressie van de locatie van de fietsbrug. Het ontwerp moet nog worden besproken

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.