Home > Vocaal Ensemble Chapeau uit Wevelgem gaat voluit voor ‘Days of Beauty’

Vocaal Ensemble Chapeau uit Wevelgem gaat voluit voor ‘Days of Beauty’

Geschreven op 10 september 2021 om 12:16 door Mario De Wilde

Vocaal Ensemble Chapeau uit Wevelgem is nog steeds springlevend. Sterker nog, er komt straat een jubileumconcert aan. “Zou je het eventueel zien zitten om te zingen voor mijne trouw ?” was de vraag die een vriendin 21 jaar geleden stelde aan Benedikt Seynhaeve, dirigent en bezieler van het Vocaal Ensemble Chapeau uit Wevelgem. “Ja, dat zou wel tof zijn,” zei Benedikt, “en ik zoek nog een paar andere zangers om het muzikaal nog interessanter te maken !”

Intussen zijn we jaren verder en wat aanvankelijk als een eenmalig optreden bedoeld was groeide uit tot een Vocaal Ensemble dat intussen haar 21-jarig jubileum viert.
In de beginjaren bestond het Vocaal Ensemble Chapeau uit slechts 4 zangers. Intussen is het uitgegroeid tot een 9-koppig koor dat zich graag laat flankeren door hun pianist Sam. Eén iets echter is nooit veranderd … de diversiteit in het programma. Het repertoire blijft een heerlijke mengeling van wervelende, sprankelende en ingetogen muziek en vooral altijd weer verrassend. Ook op het jubileumconcert ‘Days of Beauty’ doet Chapeau de verscheidenheid alle eer aan. In samenwerking met het strijkkwartet ‘Quartetto Esperto’ brengen ze op het concert eveneens een fijnzinnige ode aan de Noorse componist Ola Gjeilo. Alles gaat door op zaterdag 23 oktober 2021 om 20 uur in de Sint-Hilariuskerk op de Grote Markt van Wevelgem.
Info en tickets : www.vocaalensemblechapeau.com

3 reacties

Annemie Vermote
Geschreven op 2021-09-11 08:04:45
Fijn vooruitzicht om straks weer op het podium te staan!
Luc Cornille
Geschreven op 2021-09-10 21:24:41
Wonderlijk om na maandenlange individuele inspanningen de samenklank te horen van ons ensemble. Een transformatie!
Hannelore Carlu
Geschreven op 2021-09-10 15:47:58
Als sopraan van het vocaal ensemble kijk ik er ook enorm naar uit om een concert te mogen zingen. PS: mooi artikel.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.