Home > Vloerder Kenny (31) uit Jabbeke komt al meteen aan bod in ‘De Sterkste Handen’ op VTM

Vloerder Kenny (31) uit Jabbeke komt al meteen aan bod in ‘De Sterkste Handen’ op VTM

Geschreven op 13 oktober 2021 om 13:21 door Mario De Wilde

Vanaf 26 oktober onderwerpen Natalia en Sergio Quisquater tien hardwerkende Vlamingen aan een ongeziene krachtproef in De Sterkste Handen. In de ruige, gloednieuwe wedstrijd ‘De Sterkste Handen’ staan vanaf 26 oktober om 20u35 10 hardwerkende Vlamingen in de spotlights: een havenarbeidster, verhuizer, vloerder, spoorwegarbeider, ramenwasser, magazijnier, hoofdinspecteur, bouwvakster, arbeider en productiearbeider. Zij zijn de onzichtbare helden van onze samenleving die dagelijks hun mouwen opstropen om bergen werk te verzetten. Ze denken geen twee keer na over lange werkuren en beschouwen eelt op hun handen als een ereteken. Deze mensen met heavy, fysieke beroepen worden door het ijzersterke presentatieduo Natalia en Sergio Quisquater getest op kracht, behendigheid, mentale weerbaarheid en vooral op uithoudingsvermogen. Hoe ver kunnen ze zichzelf drijven?

“De Sterkste Handen is zo puur als het maar kan zijn. We zijn op zoek gegaan naar 10 stielmannen en -vrouwen die in het echte leven écht stoer zijn. Mensen die we in het verleden misschien als vanzelfsprekend hebben beschouwd”, vertelt Natalia. “Mensen die dag in dag uit ons land draaiende houden. Mensen die onze huizen bouwen, die zorgen dat er water uit de kraan komt of dat de treinen kunnen rijden. Kortom mensen die we met deze wedstrijd eren om hun kracht en hun sterke handen”, vult Sergio aan.

Zowel in ploegen van 5 tegen 5, als in een individuele competitie zoeken de deelnemers elke week hun limieten op. Ze gaan slopende opdrachten aan op werklocaties, die gekoppeld zijn aan echte beroepen en skills. Van een groot stuk spoorweg herstellen, tot de hele inboedel van een woning verhuizen en het ophalen van het vuilnis van een hele straat. In de teamcompetitie kunnen de ploegen 35.000 euro winnen verdeeld over de proeven. Bovendien mag de persoon die als laatste overeind blijft in de individuele competitie zich de winnaar van De Sterkste Handen noemen. Hij of zij wint een nieuwe, indrukwekkende elektrisch aangedreven bestelwagen ter waarde van 66.000 euro.

Kenny uit Jabbeke

Treuzelen staat niet in het woordenboek van deze vloerder. Kenny werkt al 2 jaar voor een kleine zelfstandige in renovaties. Daar is hij een manusje van alles, van het uitbreken tot het weer opbouwen, al is vloeren zijn grootste talent. Zijn zoontje Elias is de zon in zijn leven. Al het harde werk doet hij vooral om hem een mooie toekomst te geven.

“De vorige twee vloerders van het bedrijf deden samen een badkamer op 10 dagen. Ik doe dat helemaal alleen op 5 dagen (lacht).”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.