Home > Vliegtuigchartermakelaar Chapman Freeborn blaast 25 kaarsjes uit. Brugse dochteronderneming groeit snel

Vliegtuigchartermakelaar Chapman Freeborn blaast 25 kaarsjes uit. Brugse dochteronderneming groeit snel

Geschreven op 17 oktober 2022 om 14:40 door Mario De Wilde

Vliegtuigchartermakelaar Chapman Freeborn blaast 25 kaarsjes uit in de Benelux. Chapman Freeborn Airchartering is gespecialiseerd in het charteren en leasen van cargovliegtuigen in opdracht van o.a. grote bedrijven, defensie, expediteurs, overheden en NGO’s. De onderneming is sinds 1997 actief op de Benelux-markt en maakt deel uit van Avia Solutions Group. Daarnaast biedt het vliegcharterbedrijf ook passagiervervoersdiensten aan, bijvoorbeeld voor economische missies en bedrijfsincentives. Chapman Freeborn regelt vaak privéjets of grotere toestellen voor zakenlieden. Hetzelfde geldt voor scheepscrews die dienen gewisseld te worden of bergingstechnici die een dringende opdracht moeten vervullen. De On Board Courier-afdeling van Chapman Freeborn helpt ook regelmatig industriële ondernemingen uit de nood, waarvan de logistieke keten onder geen enkel beding mag onderbroken worden.

Chris Vandenplas (52), Regional Manager Benelux & France, stond 25 jaar geleden mee aan de wieg van het Benelux-kantoor van Chapman Freeborn. Aanvankelijk was het een klein bureau op de internationale luchthaven Oostende-Brugge met als doel ondersteuning te bieden voor de vele chartervluchten die het moederbedrijf in het Verenigd Koninkrijk van en naar de regionale luchthaven organiseerde.

Inmiddels is de hoofdzetel van Chapman Freeborn Benelux-Frankrijk in Brugge gevestigd. Een ervaren team van 6 medewerkers, waarvan de meesten actief zijn als passagier- en cargochartermakelaar, staat dag in dag uit ten dienste van een divers cliënteel dat nood heeft aan gespecialiseerd luchtvervoer. Sinds het begin van de covid-periode noteerde de onderneming duidelijk meer aanvragen van nieuwe klanten. In 2021 draaide Chapman Freeborn Benelux-Frankrijk een omzet van ruim 12 miljoen euro.

“De voorbije jaren speelden we vaak een cruciale rol bij tal van bijzondere vluchten, zoals het transport van humanitaire hulp naar aanleiding van natuur- en andere rampen, het vervoer van mondmaskers en vaccins, de evacuatie van landgenoten en personeel in het buitenland en het verlenen van bijstand bij medische noodgevallen”, aldus Vandenplas. “Daarnaast bleven we ook onze vaste klanten bedienen. We organiseren regelmatig charters voor muziekgroepen, incentivereizen voor bedrijven, privévluchten voor zakelijke klanten, dringende cargocharters met auto- of scheepsonderdelen, buitenmaatse vrachtvluchten, transport van levende dieren, enz.”

Over Chapman Freeborn
Chapman Freeborn werd in 1973 opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Australië. Wereldwijd draait het een jaaromzet van meer dan 1 miljard euro.

Chapman Freeborn maakt deel uit van Avia Solutions Group, een toonaangevende aanbieder van end-to-end capaciteitsoplossingen zowel wat vracht- als passagiersvervoer betreft. De groep telt wereldwijd meer dan 100 kantoren en productievestigingen, waar in totaal ruim 9.000 luchtvaartprofessionals aan de slag zijn. Zij staan ten dienste van meer dan 2.000 klanten in Europa, Azië, Noord-Amerika, Australië en elders in de wereld. ​
​www.chapmanfreeborn.aero

Foto: Chris Vandenplas die het Benelux-kantoor van Chapman Freeborn vanuit Brugge leidt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.