Home > Vleterse vrijwilligers zetten al 2.500 oude beelden online en er worden er nog meer gevraagd

Vleterse vrijwilligers zetten al 2.500 oude beelden online en er worden er nog meer gevraagd

Geschreven op 17 april 2023 om 09:23 door Mario De Wilde

Onlangs plaatsten de vrijwilligers van ‘Westhoek verbeeldt’ het 2.500ste beeld van Vleteren online. Na meer dan 15 jaar werking is de bron nog lang niet opgedroogd. Waar ze in het begin vooral oude postkaarten scanden en beschreven; zien we de laatste jaren ook veel foto’s van klasgroepen, evenementen, verenigingen en het dagelijks leven op de website verschijnen. De beelden duiken ook regelmatig op in publicaties of bij tentoonstellingen.

Onder meer de wandeling Het verwoeste Gewest in Woesten, de erfgoedfietstocht Keert eki were en de tentoonstelling in brouwerij Deca tijdens Open Monumentendag werden rijkelijk geïllustreerd met foto’s uit ‘Westhoek verbeeldt’. Dit jaar zullen een aantal nutskasten in Oostvleteren, Westvleteren en Woesten met een illustratie uit de beeldbank verfraaid worden. Ook bij de openluchttentoonstelling Venster op Vleteren zullen dit jaar oude foto’s te zien zijn.

Heb je zelf ook nog mooie beelden in een schoendoos op zolder, in een fotoalbum bij je ouders of op een andere plaats gevonden? Contacteer dan één van onze vrijwilligers (jean-pierre.noyelle@telenet.be, titecadany@telenet.be, frans.schooreel@skynet.be, caulier.calmeyn@scarlet.be) of meld het aan de gemeentelijke archiefdienst via archief@vleteren.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.