Home > Vlaamse overheid vernieuwt fietspaden langs de N8 en N355 in Koksijde

Vlaamse overheid vernieuwt fietspaden langs de N8 en N355 in Koksijde

Geschreven op 27 januari 2021 om 12:33 door Mario De Wilde

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstelt dit jaar de asfaltverharding van het fietspad langs de Ten Bogaerdelaan in Koksijde.  Ook het betonnen fietspad in de Kinderlaan wordt vervangen door asfalt. De Vlaamse overheid trekt voor de twee projecten een budget uit van 462 000 euro euro. Dat leert Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens uit een antwoord op een parlementaire vraag aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De Vlaamse Regering investeert in 2021 in het kader van het Vlaamse Relanceplan 335 miljoen euro voor de vernieuwing en uitbreiding van fietsinfrastructuur in Vlaanderen. In de provincie West-Vlaanderen zijn er 32 fietsprojecten gepland. Twee projecten situeren zich in Koksijde.

Projecten zorgen voor meer fietscomfort en veiligheid

Zo  herstelt AWV dit jaar de asfaltverharding langs de Ten Bogaerdenlaan tussen de grens met Veurne en de Fluithoekweg.  De voorbereidende studie werd intussen gestart. Na de afwerking van het ontwerp en de aanbestedingsdocumenten, volgt in de loop van 2021 de aanbestedingsprocedure om een aannemer aan te duiden. De Vlaamse overheid voorziet voor dit project een kostprijs van 224 000. “De betonnen verharding in de Kinderlaan tussen de Pelikaanstraat en de Nieuwpoortsteenweg wordt dan weer vervangen door een asfaltverharding.  De Vlaamse overheid zal in 2021 nog een aannemer aanduiden voor dit fietsproject langs de N355. Vlaanderen stelt hiervoor een bedrag ter beschikking van 238 000 euro. De beide projecten moeten zorgen voor meer fietscomfort en veiligheid tussen Verune en Koksijde”, stelt Bert Maertens.

Koksijde-Oostduinkerke reageert opgetogen

“Koksijde-Oostduinkerke profileert zich als dé fietsgemeente aan de kust. Opnieuw volgt nu een sterke Vlaamse investering in onze fietspaden “, reageert federaal parlementslid en de lokale fractieleider Sander Loones enthousiast. “Na de Koninklijke Baan richting Nieuwpoort, investeert Vlaanderen in de Nieuwpoortsesteenweg, de N35 tussen De Panne en Veurne, en nu dus ook in de Ten Bogaerdelaan en de Kinderlaan. Schitterend nieuws!”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.