Home > VK Dudzele spiegelt zich naar Club en pakt ook uit met tribunecontainer

VK Dudzele spiegelt zich naar Club en pakt ook uit met tribunecontainer

Geschreven op 1 maart 2021 om 12:23 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge blijft inzetten op het moderniseren van haar sportcentra én haar sportclubs. Een beproefd middel daartoe zijn de investeringssubsidies voor sportinfrastructuur. Daar maakt nu ook VK Dudzele opnieuw gebruik van. De vierdeprovincialer is een mooi voorbeeld van hoe een sportclub in samenwerking met de Stad tot meer en betere infrastructuur kan komen. Dankzij eerdere investeringen beschikt VK Dudzele al over een mooi kunstgrasterrein en onlangs zijn ook de kleedkamers vernieuwd. Deze twee vernieuwingen geven een mooie stimulans aan de vereniging, waar jeugdwerking, een stabiele eerste ploegwerking en een vaste waarde in de gemeenschap centraal staan. Maar er was nog één groot manco. Namelijk dat er rondom het terrein geen enkele plaats is waar de toeschouwers konden schuilen. “Terwijl de club de voorbije jaren zowel haar ledenaantal als het aantal toeschouwers steeds zag stijgen”, merkt schepen van Sport Franky Demon op. “Net daarom werd de nood aan een overdekte tribune steeds groter.”

De Stad Brugge onderzocht de mogelijkheid om een vaste tribune te plaatsen, maar omdat er in het parkgebied strikte ruimtelijke voorschriften van toepassing zijn, was dat geen optie. De oplossing werd samen met de dienst ruimtelijke ordening gevonden in de vorm van een tribunecontainer. Daar vroeg VK Dudzele een investeringssubsidie voor aan, die vervolgens ook werd goedgekeurd. Concreet werd er een kwalitatieve tribunecontainer geplaatst, zoals ook Club Brugge er één naast haar oefenvelden heeft.
Ideaal om ouders, sympathisanten te beschermen tegen ofwel herfstbuien, winterse kou of zomerse hitte. Wat meteen ook een grote stap voorwaarts betekent in de groei van de club.

“Minstens even belangrijk is dat de tribune ten goede komt aan alle (jeugd)ploegen omdat de club maar over één veld beschikt”, aldus Franky Demon.
“Bovendien geeft VK Dudzele ook aan open te staan voor breed gebruik. Op dit moment delen ze al hun infrastructuur met de krachtbalclub. En dat is het soort duurzaamheid waar wij als Stad ook echt op inzetten.” De Stad komt overigens tegemoet met een subsidie van 14.600 euro en er is een eigen inbreng van 3.600 euro. De tribune werd plechtig ingezeten door schepen van Sport Franky Demon en Johnny Deryckere, de voorzitter van VK Dudzele.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.