Home > VIVES-docente Leslie D’Hondt uit Sint-Joris Beernem publiceert met ‘Rauwdag’ debuutroman

VIVES-docente Leslie D’Hondt uit Sint-Joris Beernem publiceert met ‘Rauwdag’ debuutroman

Geschreven op 16 oktober 2023 om 14:11 door Mario De Wilde

Leslie D’Hondt, afkomstig van Sint-Joris Beernem en woonachtig in Zwevezele, publiceerde zonet haar debuutroman ‘Rauwdag’. De docente van het studiegebied onderwijs van VIVES campus Brugge stelt dit boek voor aan collega’s en externen op woensdag 25 oktober om 17u in de gloednieuwe speakers corner van CoCon (de vroegere bieb) Brugge, Xaverianenstraat 10. Inschrijven kan via https://forms.office.com/e/Ywzx0UTjKM of www.vives.be.

‘Rauwdag’ beschrijft de laatste dag in het leven van George. Deze bejaarde West-Vlaming heeft na het overlijden van zijn vrouw Julia geen zin meer in zijn voortbestaan. Hij neemt een drastische beslissing en meent dat een leven zonder haar niet meer hoeft. Hij bepaalt dat hij op 30 november zal sterven. Het verhaal volgt George tijdens die laatste dag. Wat doet hij allemaal en hoe heeft hij zich voorbereid? Hoe zag zijn leven eruit? Welke rol krijgt vriend André in zijn plannen? En kan hij George nog stoppen?

Het boek oordeelt niet maar schetst het beeld van een gesloten man die de liefde van zijn leven en zijn houvast verliest. De daad die hij wil stellen gebeurt niet in een opwelling maar is weloverwogen en goed voorbereid.

De auteur

Leslie D’Hondt (43) groeide op in Sint-Joris Beernem. De liefde voor natuur, boeken, dans, muziek en schrijven werden haar van kinds af meegegeven. Ze schrijft haar gedachten neer in poëzie, verhalen en columns. Ze heeft altijd een verhaal in haar hoofd waar ze aan kneedt en schaaft. Ze houdt ervan om haar ideeën door een caleidoscoop te bekijken en pent ze met veel liefde neer.

Om het verhaal te schrijven verdiepte Leslie zich in suïcide bij ouderen, eenzaamheid en rouwverwerking. Het verhaal is geschreven met oog voor de tijdsgeest waarin deze generatie opgroeide en het leven dat zij voor zichzelf uitbouwden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.