Home > Vive la Fête een van de vele blikvangers op Burgrock in Brugge (9 en 10 juli)

Vive la Fête een van de vele blikvangers op Burgrock in Brugge (9 en 10 juli)

Geschreven op 19 mei 2022 om 09:19 door Mario De Wilde

De 11 juliviering in Brugge betekent Burgrock. En na twee coronajaren recht de organisatie haar rug om op zaterdag 9 en zondag 10 juli een twee dagen durend volksfeest op te zetten. Onder meer Vive la Fête en Dirk Stoops prijken op de affiche en voor het eerst wordt op de Burg ook een kinderdorp ingericht. “We bouwen voort op het concept van vorig jaar en pakken uit met een fris programma, dat alle leeftijden aanspreekt. We hebben er ongelooflijk veel zin in”, stelt Roeland Van Den Driessche, voorzitter van Burgrock vzw.
Burgrock is al een tijdje een vaste waarde in het Brugse culturele zomeraanbod. De vereniging ontstond in 2005 toen het 11 Juli-Komitee besliste om samen met de stedelijke jeugdraad een jeugdig evenement te organiseren, met een knipoog naar de Vlaamse Feestdag. Intussen lokt het festival jaarlijks duizenden muziekliefhebbers naar de Burg. En dat is vrij uniek.
Roeland Van Den Driessche: “Burgrock heeft intussen meer dan ooit zijn plek op de Brugse evenementenkalender verdiend, met telkens een verrassend programma en een eigen, trouw publiek. Ook vorig jaar, toen de coronamaatregelen strikter waren, brachten we veel mensen op de been voor ons alternatief concept, waarbij Brugs talent op vijf pleintjes kon tonen wat het waard was. Na de vele positieve reacties besloten we een vervolg aan dit succesverhaal te breien.”
Voor elk wat wils
Op de site van het Arentshof, ’t Oud Sint-Jan, het Zilverpand, de Markt en de Burg zullen opnieuw vijf talentvolle muziekgroepen aantreden. “Deze maal is het de beurt aan Goe Poeier, Shakin’ Strings and Rolling ‘Joel, Par Hasard, Speechdrops en Ad Omnes. Elke groep speelt meerdere sets, dus je hoeft geen enkel concert te missen. De meeste opvallende naam in het rijtje is misschien die van de Brugse studentenfanfare Ad Omnes, die een namiddag lang de Burg op sleeptouw neemt. Elke groep brengt ook een Nederlandstalig nummer.”
Ook voor de allerkleinsten heeft Burgrock een en ander in petto. Zo wordt onder de bomen op de Burg een dorp ingericht met een springkasteel, kindergrime en volksspelen. “De Burg vormt opnieuw het centrale hart van de festiviteiten, ook voor het avondprogramma op zaterdag. Dan starten we al om 19u met een optreden van Shuriken II, de groep van Bruggeling Thomas Meire, die in 2018 onder meer de demopoll van Studio Brussel won.”
Vive la Fête en Dirk Stoops
De klepper om naar uit te kijken is Vive La Fête, de elektroformatie van Els Pynoo en Danny Mommens. “De groep bracht vorig jaar nog een nieuw album uit en staat garant voor een wervelende en visueel erg aantrekkelijke show die je niet mag missen. Dirk Stoops tekent voor het slotakkoord. Hij stond al tweemaal op ons podium en mag na drie jaar zijn comeback maken. Hij heeft er veel zin in en samen met hem hopen we een massa volk op de been te brengen”, besluit Roeland Van Den Driessche. Burgrock blijft een gratis toegankelijk evenement.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.