Vismijn Oostende krijgt met De Cierk deze zomer een culinaire attractie
Reder Willy Versluys had al lang grootste plannen met de Oostendse vismijn en die kregen gisteren een concrete invulling. Vanaf deze zomer komen er een grote vis- en voedselmarkt, een kookeiland en verschillende polyvalente ruimtes voor recepties, feesten, concerten, lezingen of vergaderingen. Zeven oude pakhuizen op de kop van de vismijn ondergingen de voorbije twee jaar een metamorfose en zullen in een open ruimte verschillende winkels van vijf ambachten herbergen: een bakker, slager, vishandelaar, kaaswinkel en groenteboer. Bij De Cierk wil men dat de korte keten centraal staat. Daarom draait alles rond de lokale ambacht, productkennis en transparantie en dat zal ter plekke eveneens in een productieproces getoond worden. Op de gelijkvloerse verdieping komt ook een bar, maar de hal wordt niet zomaar een ruimte waar je hapjes kan eten. De winkels zullen de producten verkopen om mee te nemen of om ter plaatse te bereiden. Bij de start van het mosselseizoen zal je in de viswinkel bijvoorbeeld mosselen kopen en even verderop de groenten, waarna je ze zelf zal kunnen klaarmaken in de keuken. Op de eerste verdieping komt trouwens een volledig ingerichte keuken voor demo’s en workshops. De Cierk zal zes dagen op zeven geopend zijn, een precieze startdatum wordt later bepaald.