Home > Visit Bruges en Toerisme Vlaanderen halen in september internationale reisindustrie naar Vlaanderen

Visit Bruges en Toerisme Vlaanderen halen in september internationale reisindustrie naar Vlaanderen

Geschreven op 9 juni 2022 om 11:59 door Mario De Wilde

Op dinsdag 27 september 2022 vormt Brugge het decor voor het Flanders Travel Forum. Het Flanders Travel Forum brengt 250 internationale reisorganisatoren in contact met de toeristische aanbieders uit Vlaanderen. Op die manier willen organisatoren Visit Bruges en Toerisme Vlaanderen de internationale reisindustrie na een bijzonder moeilijke coronaperiode opnieuw inspireren om Vlaanderen en zijn thema’s en verhaallijnen te (her)ontdekken. Voor de Vlaamse toeristische ondernemers is het dan weer het ideale forum om hun aanbod voor het internationale voetlicht te brengen. Het event vindt plaats in het nieuwe ‘state of the art’ Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) in Brugge.

Het Flanders Travel Forum verwacht 250 professionele reisorganisatoren uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje, Denemarken, USA, Italië, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Slovakije, Zwitserland, Australië, Israël, Hongarije, Litouwen, Letland, Slovenië en Portugal. Samen met Brussels Airlines staat Toerisme Vlaanderen garant voor een zorgvuldig geselecteerde mix van reisorganisatoren.

Het Flanders Travel Forum wil vraag en aanbod bij elkaar brengen en biedt de internationale reisorganisatoren een professionele B2B-ontmoetingsplaats met toeristische aanbieders uit Vlaanderen zoals diensten voor toerisme, hotels, musea en attracties. Ze kunnen er in de beste omstandigheden kennismaken met de vele troeven van de toeristische bestemming Vlaanderen, en met de thema’s en verhaallijnen die in de internationale etalage staan. En uiteraard kunnen ze er ook zaken doen. Naast hun deelname aan de workshop kunnen de professionals uit de reisindustrie bovendien via een ruim aanbod aan pre- & posttours de Vlaamse thema’s en verhaallijnen zelf ter plaatse gaan ontdekken.

“Toerisme Vlaanderen is bijzonder verheugd om dit najaar samen met Visit Bruges het Flanders Travel Forum te kunnen organiseren,” zegt CEO Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. “Het stelt ons in staat de internationale reisindustrie opnieuw diepgaand te laten kennismaken met onze bestemming, onze thema’s en verhaallijnen. Voor onze door de pandemie zwaar getroffen toeristische ondernemers biedt het forum dan weer de uitgelezen mogelijkheid om hun aanbod voor te stellen aan de buitenlandse reisorganisatoren. Dit initiatief kadert natuurlijk ook perfect binnen het succesvolle relancebeleid van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.”

Schepen van Toerisme Mieke Hoste: “Niet voor eerst is Flanders Travel Forum te gast in onze stad, maar deze keer kunnen we met onze nieuwe beurs- en congrestempel nog sterker de troeven van Brugge onder de aandacht brengen. Voor Brugge is dit event een geweldige kans om de banden met belangrijke internationale wederverkopers na enkele moeilijke jaren terug aan te halen, onder meer ook met een dagvullend programma voor een hernieuwde kennismaking met de stad. We zijn trots dit belangrijke internationale evenement in Brugge te mogen ontvangen en te ondersteunen.”

Burgemeester Dirk De fauw: “We zijn trots dat we met het initiatief Flanders Travel Forum in het BMCC onze kwaliteiten in de verf kunnen zetten. De coronacrisis heeft in de afgelopen jaren voor heel wat ellende gezorgd, maar we stellen vast de toerist zijn weg naar Brugge terugvindt en de schoonheid van onze stad (her)ontdekt. We zijn ervan overtuigd dat dit de komende jaren ook zo zal zijn, mede dankzij de organisatie van dergelijke initiatieven.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.