Home > Vijgen na Pasen: nieuw humorfestival in de Schouwburg van Kortrijk

Vijgen na Pasen: nieuw humorfestival in de Schouwburg van Kortrijk

Geschreven op 18 maart 2022 om 08:15 door Mario De Wilde

Op zaterdag 7 mei 2022 organiseert Schouwburg Kortrijk een gloednieuw humorfestival, dat de naam ‘Vijgen na Pasen’ draagt. De line-up bestaat uit jong en beloftevol cabaret/humor-geweld uit Vlaanderen en Nederland die je eigenlijk al aan het werk had moeten zien. Met een festivalticket kan je alle voorstellingen meepikken.
Op het programma
Grof Geschud is een cabaretduo bestaande uit Myrthe van Velden en Lander Severins. Ze waren ooit een koppel en maken nu een amusante voorstelling over hun breuk. Hun debuut ‘Lijmen’ ging over hun liefde en die werd tot op het bot geanalyseerd. Met hun vervolg ‘Broeden’ willen ze op een ludieke, maar toch ook op een ontroerende manier tonen hoe ze als ex-geliefden elkaar leren loslaten. “Hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend”, aldus Jury Cameretten
Peter van Ewijk brengt zijn voorstelling ‘Contact’. In 1977 werd hij geboren en in ditzelfde jaar werden de Voyagers de ruimte in geschoten met gouden platen om te communiceren met buitenaardse wezens. Peter daarentegen had geen gouden plaat en moest zelf uitzoeken hoe hij moest communiceren met binnenaardse wezens.
Pieter Verelst kende met de voorstelling ‘Mijn broer en ik’ een enorm succes. Wat kan je in zijn voorstelling ‘Amai’ verwachten? Eerst en vooral zijn typische humor en ook enkele leuke muzikale vondsten. Hij neemt ook de tijd om wat in te zoomen op zijn generatie, liefde, angst en niet te vergeten… wandelende takken. “Een briljante cabaretier… de talentrijkste Vlaamse cabaretier in lange tijd” – De Standaard (*****)
Praktische informatie
Datum: Zaterdag 7 mei – deuren gaan open om 16 uur
Locatie: Schouwburg Kortrijk
Prijs: €25
Tickets koop je hier: schouwburgkortrijk.be/VijgennaPasen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.