Home > Vijftien wiskundewizzards van de Roeselaarse Broederschool naar tweede ronde Vlaamse Wiskunde Olympiade

Vijftien wiskundewizzards van de Roeselaarse Broederschool naar tweede ronde Vlaamse Wiskunde Olympiade

Geschreven op 14 februari 2023 om 07:11 door Mario De Wilde

Wiskunde is overal. Of het nu in de natuur is, in technologie, in geld of in alledaagse klusjes: wiskunde laat zich zien. Of je nu jong of oud bent, iedereen houdt zich bezig met wiskunde. Je moet er dus wel van houden. Maar vaak ziet de gemiddelde leerling die wiskunde als een gruwel. Het wordt een onoverzichtelijke berg snippers van wat eens een prachtig kunstwerk was, die zomaar aan leerlingen voorgelegd wordt met de opdracht het geheel weer in elkaar te flansen.

De Vlaamse Wiskunde Olympiade tracht de wiskundebeleving bij jongeren te stimuleren en dat ver-van-mijn-bed-gehalte op te heffen. Het is een wiskundewedstrijd voor scholieren uit het derde tot zesde jaar die jaarlijks in Vlaanderen wordt georganiseerd. De eerste ronde bestaat uit 30 meerkeuzevragen. De besten uit de eerste ronde mogen deelnemen aan een tweede ronde waarin de deelnemers slechts twee uur de tijd krijgen om weer dertig vragen op te lossen. Bereiken ze de finaleronde, dan krijgen ze daar vier open vragen, die ze op drie uur moeten oplossen.

De Broederschool van Roeselare neemt elk jaar opnieuw deel aan deze wedstrijd en slaagt er altijd weer in hoge ogen te gooien. En dat was dit jaar weer niet anders! Op een deelnemersaantal van 24.000 leerlingen uit alle Vlaamse scholen, slaagden maar liefst 15 Broederschoolleerlingen erin door te stoten naar de tweede ronde. Voor een kleinschalige school is dat een schitterend resultaat. Voor Warre Van Nieuwenhuyse, Pauline Reyes San Nicolas, Remi Heytens (derdejaars), Warre Renier, Mathieu Vanwildemeersch, Kobe Pacque (vierdejaars), Kobe Verfaillie (vijfdejaar), Wout Viaene, Diede Devriendt en Mauro Derluyn, Arthur Taillieu, Elias Stoffels, Flor Demeulemeerster, Matteo Delaere en Ruben De Groof (zesdejaars) wordt de finale behalen dus een haalbare uitdaging. Ruben De Groof behoort met een 150/150 zelfs tot een select groepje van 11 deelnemers van de 12004 uit de derde graad, die deze maximumscore behalen…. Wiskunde vind je overal inderdaad. Maar in deze periode dan toch ook bij uitstek in de Roeselaarse Broederschool.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.