Home > Vijfentwintigjarig jubileum Open Vld Vriendenkring in Blankenberge passend gevierd

Vijfentwintigjarig jubileum Open Vld Vriendenkring in Blankenberge passend gevierd

Geschreven op 8 december 2021 om 19:07 door Mario De Wilde

In de zomer van 1993 kwamen enkele gelijkgezinde Blankenbergenaars samen met het idee om een nieuwe vereniging op te richten. Enkele maanden later in oktober van datzelfde jaar was de VLD Vriendenkring 35-60-ers, de vereniging voor de liberale middenmotors, een feit. Met deze nieuwe VLD-nevenafdeling werd een hiaat opgevuld tussen de jongeren en de senioren en werd eveneens een evenwicht bereikt met de bestaande nevenafdeling voor de Liberale Dames ‘De Haven’.
Tijdens de stichtingsavond in de zaal Eden op de Zeedijk werden de doelstellingen en de samenstelling van de vereniging voorgesteld. Dit toen vrij unieke initiatief kreeg onder voorzitter Garrit Hinderyckx verder gestalte en werd ondersteund door een bestuur samengesteld uit René Benoot, Luc Content, Ivan De Clerck, Jean-Pierre Dehenauw, Dany Degraeve, Geert Falin, Napoleon Fonteyne, Johan Maene, Philippe Pauwels, Ronny Vanden Broucke en Dany Verburgh.

Nu meer dan vijfentwintig jaar later werden de leden van de Open Vld Vriendenkring, zoals de vereniging nu heet, plechtig ontvangen op het stadhuis voor de viering van hun jubileum en werden ze er uitgenodigd om het guldenboek te ondertekenen. Tijdens zijn toespraak huldigde burgemeester Björn Prasse de Open Vld Vriendenkring voor de vele initiatieven die ze in al hun jaren van bestaan hebben georganiseerd, en werd een woord van dank uitgesproken voor de trouwe steun aan de Open Vld-afdeling Blankenberge in betere en mindere tijden. Voorzitter Garrit Hinderyckx hield er in zijn dankwoord aan om het stadsbestuur te danken voor de huldiging en wilde ook nog eens beklemtonen hoe belangrijk de inzet van de huidige en vroegere bestuursleden van de Open Vld Vriendenkring is geweest voor het succes ervan.

Tot slot feliciteren we hier de jubilerende vereniging en geven we hierna de samenstelling van de huidige bestuursploeg: Garrit Hinderyckx, voorzitter, Luc Content, secretaris, Carl De Backer, penningmeester, Tom Adam, Carol Bommarez, Luc Broos, Michael Claerhoudt, Karel De Brabander, Patrick De Klerck, Hans Driessens, Kevin Gadeyne, Patrick Kina, Franky Maelstaf, Philippe Pauwels, Marc Pieters en Nick Tetaert – leden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.