Home > Vijf West-Vlaamse vrienden organiseren in september de tweede editie van Trail d’Oostkamp

Vijf West-Vlaamse vrienden organiseren in september de tweede editie van Trail d’Oostkamp

Geschreven op 9 juni 2022 om 17:07 door Mario De Wilde

Wevents bestaat uit vijf vrienden uit Oostkamp, Waardamme en Ruddervoorde die elkaar 15 jaar geleden leerden kennen tijdens het voetbal in SKD Hertsberge. Tijdens het sporten kwamen vaak de zotste ideeën naar boven. Het viel het vijftal op dat de zin groot was om zelf iets te organiseren. En dat gebeurde. Billy Ackaert: “In maart 2020 werden we door Covid verplicht om te gaan sporten in onze eigen omgeving. Hét moment bij uitstek om de uitgestrekte bossen van Waardamme, Oostkamp, Hertsberge beter te leren kennen. We merkten op hoe mooi het was om hier te te gaan lopen, het idee om zelf een trail te organiseren was geboren. We organiseerden de eerste Trail d’Oostkamp in hartje Corona, september 2020. 250 deelnemers die de keuze hadden tussen 3 verzschillende afstanden, 5km, 10 km en 15km. De 150 sympathisanten & supporters zorgden ervoor dat we onze maximum capaciteit bereikt hadden. Het was meteen een schot in de roos. Er was geen twijfel mogelijk, het jaar er op gingen we de 2e editie organiseren.”

“Augustus 21′, onze 2e editie van Trail d’Oostkamp. We hadden het idee om 7 verschillende afstanden over 2 dagen te verspreiden. De zaterdag met de focus op recreatieve sporters, de zondag voor de meer ervaren trail runners, waarin zelf een afstand van 32km aanwezig was. In totaal hadden we 350 ingeschreven deelnemers die met veel enthousiasme deelnamen aan onze trail. 200 supporters zorgden dan weer voor een leuke sfeer doorheen het weekend en konden genieten van een hapje en drankje in de lounge. Het deed ons dromen van een 3e editie.”

“10 september 2022 is het zo ver: Trail d’Oostkamp ’22. Dit jaar dagen we onszelf opnieuw uit door 5 verschillende afstanden aan te bieden op 1 dag. We proberen om zoveel mogelijk mensen en sportievelingen aan te spreken met onze routes. Deze editie kunnen deelnemers kiezen tussen 5,5km, 11km, 18km, 26km en maar liefst 43km die hen door de bossen van Waardamme, Oostkamp, Hertsberge en Beernem loodsen! Iedereen die een eerste trailervaring wil opdoen als de ervaren trailrunner kan bij ons terecht. Uniek aan onze trail is dat we proberen om de lopers op plaatsen te brengen waar een gewone renner niet komt of mag komen. Dit doen we door lokale kennissen aan te spreken of aan te kloppen bij eigenaren van bossen of velden waarlangs we lopen.”

“Omdat we willen inzetten op een totaalervaring en niet enkel op het sportieve, organiseren we dit jaar de ‘Aftertrail’. Een uniek concept waarin we het trailrunnen en feestelijke combineren op 1 dag. Uit ervaring weten we, dat als je jezelf doorheen de dag uitgedaagd hebt, je jezelf onoverwinnelijk voelt. Dit gevoel willen we bevestigen en vasthouden doorheen de avond. De live band ‘Boulevard Hills’ en DJ ‘Beats By Dre’ moeten voor een memorabele sfeer zorgen op het terrein. Ook sympathisanten, muziekliefhebbers of mensen die gewoon even de sfeer willen opsnuiven zijn meer dan welkom!”

De trail gaat dit jaar door op het domein ‘De Waarde’ in Waardamme op zaterdag 10 september. Het loop-gedeelte duurt van 11u tot 17u, vanaf 18u starten de live optredens. Doorheen de dag is er een lounge aanwezig met een pop up bar, foodtruck, verschillende standen, muziek, een springkasteel, … die iedereen laat genieten van het evenement. Voor meer informatie met betrekking tot de trail is er: www.wevents.team

Foto tijdens de 1e editie vorig jaar; van links naar rechts: Jeroen Steyaert, Maxim Dierckens, Sander Gyssels, Joy Louwagie, Billy Ackaert

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.