Home > Vijf studenten agro- en biotechnologie van VIVES Roeselare ontwikkelen suikerarme wafels

Vijf studenten agro- en biotechnologie van VIVES Roeselare ontwikkelen suikerarme wafels

Geschreven op 17 november 2022 om 09:24 door Mario De Wilde

De studenten van Hogeschool VIVES campus Roeselare kregen de opdracht om een innovatief product of een vernieuwende dienst op de markt te brengen. Via project ondernemingszin ontwikkelden ze een wafel ‘Wacon’ met de groente yacon als natuurlijke zoetstof. Een wafel met een beperkte invloed op de bloedsuikerspiegel, en meteen ook een manier om de lokale yacontelers een handje te helpen.
Nieuwe groente yacon
Yacon werd in 2017 succesvol geïntroduceerd in België, maar brak tot op heden nog niet echt door bij het grote publiek. Daar willen Lotte Djema (Diksmuide), Milan Verslype (Vleteren), Sarah Devriendt (Zedelgem), Ellen Vannieuwkerke (Wingene) en Anaïs Hoornaert (Oostkamp) verandering in brengen. Ze doen dit via hun yaconwafel ‘Wacon’.
Lokale telers
“Onze yacon werd voorzien door de lokale teler Pol Louwagie van Rabarberhoeve Het Warandehof uit Alveringem en Kristof Moeyaert uit Poperinge”. Bovendien biedt Wacon ook een gezondheidsvoordeel. Het product is lactosevrij en de inuline van de yacon worden pas afgebroken in de dikke darm, waardoor dit nauwelijks een invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Via een marktonderzoek werd de beslissing gemaakt om vijf wafeltjes in een duurzame verpakking te verkopen via een bestelformulier. Voor meer info en bestellingen kan je terecht bij hun Instagram
(@wacon.wafels) of Facebook (@Wacon).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.