Home > Vijf bezoekerscentra aan de kust pakken uit met ‘‘Big Five’ Kustsafari

Vijf bezoekerscentra aan de kust pakken uit met ‘‘Big Five’ Kustsafari

Geschreven op 29 juni 2022 om 21:05 door Mario De Wilde

Op de manège van paardenvisser Günther Vanbleu organiseerde de Provincie West-Vlaanderen vanmorgen het persmoment over de ‘Kustsafari Zomer 2022’. Daarvoor selecteerde elk centrum 5 bijzondere kustplanten en dieren die leven in de omgeving van het bezoekerscentrum. Zo krijg je in totaal 25 koestersoorten van de kust. Tussen 29 juni en 1 september kan iedereen ze komen ontdekken door deel te nemen aan een heuse Kustsafari. Het is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, het autonoom provinciebedrijf Westtoer en de bezoekerscentra Duinpanne (De Panne), Het Duinenhuis (Koksijde), Atlantikwall Raversyde (Oostende), Uitkerkse Polder (Blankenberge) en het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist).

Kustsafari

Een kustranger leidt deelnemers, met de fiets of te voet, naar verborgen natuurparels waar op zoek gegaan wordt naar deze 5 buitengewone dieren en planten in de omgeving van elk natuurbezoekerscentrum. Sommige soorten zijn zeldzaam en enkel te vinden in de lokale kustnatuur, andere staan symbool voor de lokale streekidentiteit. Kleine en grote beestjes, zilte planten en de gezonde zeelucht bezorgen de deelnemers een echt safarigevoel. Een tocht van de Kustsafari duurt telkens 2 tot 3 uur. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Sportieve kledij, zonnebescherming en een verrekijker zijn een aanrader, dorstlesser en versnapering aanbevolen voor onderweg. Sommige safari’s gaan ’s avonds door. Dan kan een zaklamp nuttig zijn. Inschrijven voor de Kustsafari is nodig, want de plaatsen zijn beperkt.

Wedstrijd
Aan de Kustsafari is ook een wedstrijd gekoppeld. Speur van 29 juni tot 5 september mee naar de vele koestersoorten en maak kans op leuke en lekkere prijzen zoals een etentje met zeezicht, fotoboek of pocketgids over de zee.
Deelnemen is gratis. De exacte data raadplegen en inschrijven kan via www.dekust.be/kustsafari.

Foto’s Gino Ester

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.