Home > Vier vrachtwagens van Bisdom Brugge met hulpgoederen vertrokken richting Trooz

Vier vrachtwagens van Bisdom Brugge met hulpgoederen vertrokken richting Trooz

Geschreven op 1 april 2022 om 14:59 door Mario De Wilde

Momenteel zijn veel inzamelingen van goederen bedoeld voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. In deze periode zien we echter ook het indrukwekkende resultaat van een andere inzamelactie. De dienst bedevaarten van het bisdom Brugge verzamelde de voorbije maanden hulpgoederen van over heel West-Vlaanderen in. Al die goederen werden gesorteerd, ingepakt en op vrachtwagens geladen om in het dorp Trooz, vorige zomer getroffen door overstromingen, een weggeefmarkt te organiseren in het weekend van 2 en 3 april.
Overstroming
Volgens Luc Verbrugge, directeur van Bedevaarten bisdom Brugge, is in het zuiden van ons land, vooral in Luik, de schade van de grote overstroming vorige zomer nog altijd goed zichtbaar en voelbaar. In het bisdom Brugge werd daarom de voorbije maanden opgeroepen om goederen te doneren. Heel veel mensen gaven gehoor aan die oproep. Alle goederen werden uiteindelijk verzameld in het Brugse Grootseminarie om per vrachtwagen naar Trooz gebracht te worden. De mensen in Trooz zullen de spullen die ze kunnen gebruiken gratis mogen meenemen naar huis.
De nood aan hulp, vooral aan georganiseerde hulp, blijft in Wallonië groot. Zonder daarbij de actualiteit van andere rampen uit het oog te verliezen, is het nog altijd belangrijk om de getroffen mensen te blijven steunen en om die hulp goed te organiseren. Luc prijst specifiek nog de vele mensen die vrijwillig ieder weekend komen helpen in de getroffen gebieden.
Vier vrachtwagens
De transportfirma Lavaert uit Wielsbeke steunde de actie door materiaal en chauffeurs beschikbaar te stellen om de goederen naar Trooz te vervoeren. De enorme hoeveelheid gedoneerde goederen, vulde vier hele vrachtwagens. De organisatie is ook van plan om de goederen die overblijven achteraf te schenken aan een ander goed doel.
Foto: © Michiel Van Mulders

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.