Home > Vier nieuwe werken toegevoegd aan het street art parcours in Oostende

Vier nieuwe werken toegevoegd aan het street art parcours in Oostende

Geschreven op 16 juli 2020 om 15:43 door Mario De Wilde

Toerisme Oostende stelt met trots vier nieuwe werken voor in Oostende. De organisatie strikte vier (inter)nationale artiesten en deze nieuwe creaties vervoegen de kunstwerken van eerdere edities en vormen zo een gratis kunstenparcours doorheen en rond de stad in constante evolutie.

DFace is een levende legende in de street art-scene. Elk jaar opnieuw probeerde The Crystal Ship hem te strikken, dit jaar hapte hij toe. Hij kwam zelfs met de motor vanuit Londen naar Oostende. Punk, skate, Roy Lichtenstein, het komt allemaal terug in zijn werk. Ook in de gigantische kussende zeemeermin die hij in Oostende schilderde. De iconische kleuren, de ongelofelijke creativiteit en het vakmanschap bewijzen wat voor topper DFace is.

Case Maclaim is geen onbekende voor Oostende. Eerder schilderde hij al een prachtig portret in Oostende, nu nam hij de muur van een arts en kinesiste voor zich. In zijn typische realistische stijl schilderde hij een vrouw die een witte substantie van de handen wast, symbool voor white washing. De Black Lives Matter-beweging ligt hem namelijk heel nauw aan het hart. De handen zijn een terugkerend onderwerp, iets waar de eigenaars van het huis bijzonder blij om zijn. Het gedicht van hun overleden moeder ging ook over handen.

Elisa schildert impressionistische murals, die dicht aanleunen bij de Vlaamse Meesters. Ze nam mede-artieste Alba onder de arm en schilderde een gigantische slapende baby op de muur van Bluebridge, een incubator die bedrijven in de blauwe economie stimuleert. De jonge Spaanse werkt altijd rond de kindertijd, nostalgie en familie. Pocket sized artiesten, oversized murals.

De Brusselse artiest Eres schilderde een gigantisch eerbetoon aan de zorgsector, zes meter hoog en veertien meter lang. Hij deed dit in een typische collagestijl. Hij koos bewust om de verplegers en artsen zonder hoofd af te beelden, zodat iedereen er zich door aangesproken kon voelen. Het werk staat op een muur recht tegenover het ziekenhuis AZ Damiaan.

Dit kunstwerk stond oorspronkelijk in de Kapellestraat, maar kreeg in 2020 een nieuwe plaats op Oosteroever en wat Alexis Diaz op de wereld loslaat is op zijn minst iconisch te noemen. Zijn grote fantasierijke tekeningen zitten boordevol detail. Voor hij aan zijn Oostends werk begon, trok Alexis Diaz naar het stadsmuseum om inspiratie op te doen. In een van de boeken vond hij het oude wapenschild van de stad en het verhaal van de drie sleutels. Met die mythe in het achterhoofd ontwierp Diaz een nieuw wapenschild voor Oostende, inclusief zeemeermin, meeuw en walvissen.

Het uitgestippelde parcours met 62 grote muurschilderingen en een honderdtal kleine interventies kun je uiteraard gratis bezoeken, te voet of met de fiets. Een plannetje met alle nieuwe werken vind je aan de balie van Toerisme Oostende, en kun je ook downloaden op de website visitoostende.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.