Home > Vier handige tips voor een vlotte workflow in je agency

Vier handige tips voor een vlotte workflow in je agency

Geschreven op 30 december 2022 om 11:25 door Mario De Wilde

Als bedrijfseigenaar wil je dat je medewerkers productief zijn en alles uit hun werkdag halen. Toch kan het zo zijn dat er alsnog veel tijd verspild wordt of dat er een te strakke planning wordt gehanteerd. Hierdoor kunnen werknemers hun taken niet op tijd afkrijgen. In dit artikel geven wij je daarom 4 tips om te zorgen voor een vlotte workflow in je agency. Lees snel verder en ontdek meer!
Communiceer en werk samen
Het is erg belangrijk om goed met elkaar te communiceren. Doordat collega’s en samenwerkingspartners kennis en nieuwe updates met elkaar delen, kan er op een veel snellere en meer efficiënte manier gewerkt worden. Door expertise, inzichten en enthousiasme met elkaar te delen, zal de workflow een stuk vlotter verlopen en lever je geen overbodig werk. Door een betere en vlottere samenwerking ontstaat er een hectere band tussen collega’s en dat komt de algehele productiviteit en sfeer op de werkvloer enkel ten goede. Een degelijke crm software kan ook helpen om beter samen te werken en klantgegevens beter te beheren. Communicatie binnen je team wordt hiermee een eitje.

Ga niet multitasken
Er zijn veel mensen die van alles tegelijk willen doen. Terwijl ze een belangrijke vraag van een collega proberen te beantwoorden zijn ze bezig met boekhouden, en ook nog gauw even een nieuwsbrief voor het kerstseizoen aan het bedenken. Multitasken zorgt er niet altijd voor dat het werk sneller af is en dit is ook niet per se effectiever. Je hersenen moeten namelijk hard werken om continu te schakelen tussen meerdere taken. Dit zorgt dat kostbare tijd verspild wordt. Bovendien loop je het risico dat je juist meer fouten maakt. Deze moeten dan later weer rechtgezet worden en dat kost je weer eens tijd. Om te zorgen voor een vlotte workflow, kun je je dus best gewoon op een taak focussen.

Zorg voor snel internet
Om een vlotte workflow te garanderen, is snel internet een absolute must. Er is niets zo vervelend als langzaam surfen. Jij wil vooruit en snel als het even kan. Zorg ervoor dat je bedrijf een goed internetabonnement heeft en controleer vooraf welke snelheid jouw organisatie nodig heeft. De gewenste snelheid is afhankelijk van het aantal mensen dat mee surft en hoe zwaar de uit te voeren taken zijn. Als er veel informatie wordt opgezocht of veel gedownload moet worden, zijn er heel wat Mb/s nodig.

Stel prioriteiten
Prioriteiten kunnen stellen is een belangrijke factor voor een vlotte workflow in je agency. Veel medewerkers kunnen zowel jou als collega’s van het werk houden met korte vragen. Het is belangrijk medewerkers te leren onderscheid te maken tussen vragen die kunnen wachten en vragen die echt dringend zijn. Dringende vragen kunnen bijvoorbeeld vragen zijn die over een deadline gaan, waarbij een direct antwoord nodig is. Een goed gesprek met je medewerkers zorgt voor duidelijkheid. Zo wordt niet iedereen onnodig afgeleid.


0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.