Home > Vier chauffeurs spelen tijdens politieactie aan de Westkust hun rijbewijs voor 14 dagen kwijt

Vier chauffeurs spelen tijdens politieactie aan de Westkust hun rijbewijs voor 14 dagen kwijt

Geschreven op 24 oktober 2023 om 09:54 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend controleerde PZ Westkust opnieuw op het gebruik van alcohol achter het stuur. 181 bestuurders legden een ademtest af. Zes bestuurders hadden te veel alcohol gedronken om een voertuig te mogen besturen. Van vier van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De politie startte de alcoholcontroles te Koksijde, in de Pelikaanstraat. Tussen half acht en tien over ‘s avonds negen controleerde ze 79 bestuurders. Van twee bestuurders trok men onmiddellijk het rijbewijs voor 15 dagen in.

Van kwart over negen tot half elf ging het naar Nieuwpoort, in de Brugse Steenweg. 81 bestuurders legden een ademtest af. Eén bestuurder had te veel alcohol gedronken en moest het rijbewijs voor 6 uren inleveren.

In de Stationsstraat te De Panne werden tussen kwart voor één en drie uur ‘s nachts 61 bestuurders gecontroleerd. Opnieuw trok de politie het rijbewijs van twee bestuurders onmiddellijk voor 15 dagen in. Van één van hen werd de wagen ook in beslag genomen en getakeld. Een andere bestuurder mocht 6 uren niet rijden.

De agenten stelden ook verschillende processen-verbaal van waarschuwing op voor het verlopen van de technische keuring, verlopen van de verzekering, een defect dimlicht en het niet bij zich hebben van het rijbewijs. Verder stelden ze ook onmiddellijke inningen op voor het niet dragen van de gordel, voor bandenslijtage en voor het negeren van een oranje verkeerslicht. Tot slot werd één proces-verbaal opgesteld voor verkeerd parkeren en werd de wagen getakeld.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.