Home > Video. Zo zal de Langestraat in Nieuwpoort-Stad er uitzien

Video. Zo zal de Langestraat in Nieuwpoort-Stad er uitzien

Geschreven op 27 mei 2021 om 08:48 door Mario De Wilde

In Nieuwpoort-Stad wordt de Langestraat vernieuwd. De straat moet leefbaarder, aangenamer en veiliger worden voor inwoners en ondernemers. Via een informatieve video geeft Stad Nieuwpoort meer uitleg over de aard en de fasering van de werken.
De eerste fase van de werken in de Langestraat is van start gegaan en omvat het gedeelte tussen de Pieter Deswartelaan en het kruispunt Ieperstraat/Arsenaalstraat. Daar worden momenteel de kabels en leidingen in de voetpadzone vernieuwd. Vanaf 14 juni 2021 starten de rioleringswerken vanaf de Pieter Deswartelaan tot en met het kruispunt Willem De Roolaan. Vervolgens wordt het gedeelte tussen de Willem De Roolaan en Ieperstraat/Arsenaalstraat aangepakt. Na het bouwverlof worden de rioleringswerken voortgezet en zal ook het kruispunt Ieperstraat/Arsenaalstraat opgebroken worden.
Om deze werken kenbaar te maken, lanceert de Stad een informatief filmpje over de werken via de stedelijke website en de sociale media-kanalen. Daarin wordt onder meer verteld over de geschiedenis van de straat, het verloop én de fasering van de werken. Ook wordt prijsgegeven hoe de Langestraat er uiteindelijk zal uitzien. Het moet een veilige belevingsstraat worden met veel groen waar het aangenaam vertoeven is.

Burgemeester Geert Vanden Broucke licht toe: “Voor voetgangers komen er brede voetpaden in grijs graniet met lage boordstenen. We maken de Langestraat maximaal toegankelijk, ook voor wie minder mobiel is. Er is ook extra ruimte om te flaneren langs aantrekkelijke etalages. Om het geheel een frisse uitstraling te geven, komen er bomenrijen langs beide zijden van de straat. Voor optimaal rijcomfort wordt gekozen voor een duurzame asfaltverharding. Parkeerplaatsen worden geïntegreerd in de voetpaden. De kruising met de Willem De Roolaan en Koningin Elisabethlaan laten we tot slot oplichten met rood asfalt. Een duidelijk zichtbaar kruispunt is immers zeer belangrijk in een schoolomgeving!”

In 2022 start de tweede fase tussen het kruispunt Ieperstraat/Arsenaalstraat en de Valkestraat/Recollettenstraat. Voor de derde fase is nog geen planning bekend. Deze werken zullen het laatste stuk tot aan de Astridlaan omvatten, én het kleine stukje Langestraat tussen de Astridlaan en de Parklaan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.