Home > Video. Wintergloed in Brugge komende winter plots onzeker na problemen met organisator

Video. Wintergloed in Brugge komende winter plots onzeker na problemen met organisator

Geschreven op 6 oktober 2022 om 09:44 door Mario De Wilde

Een wonderlijke winterbeleving. Dat is Wintergloed in Brugge zeker. Een winters festijn vol zinnenprikkelende ervaringen; een nieuwe Lichtbelevingswandeling, een uniek schaatsdecor op het Minnewater, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een heerlijk slenterparcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en kerstdecoratie.

Maar nu komt plots het hele gebeuren, dat al over anderhalve maand van start gaat, op de helling te staan. Want de organisator Act Lighting Design zit in bijzonder slechte papieren. Geert Van Tieghem, fractieleider N-VA Brugge: “Opzoekingswerk leert ons dat dit bedrijf sedert 20/6/2022 een gerechtelijke reorganisatie doormaakt. (ondernemingsrechtbank Brussel). De einddatum van opschorting (van betaling facturen) was 28/9/2022. Welke impact heeft dit ganse verhaal op de organisatie anno 2022? Hoe groot is het risico dat Wintergloed dit jaar niet doorgaat? We vernemen ook dat heel wat onderaannemers sedert enige tijd niet meer betaald worden door het vernoemde bedrijf … Is de stad op de hoogte van al deze perikelen? Worden bedrijven waarop de stad een beroep doet dan niet pro-actief gescreend door de stad? (o.a. op basis van de Graydon score).”

Hoe dan ook, een afgelasting van Wintergloed zou een ramp betekenen voor de vele deelnemers, onderaannemers en horeca van Brugge. Hopelijk kunnen we dit jaar toch deze beelden opnieuw ervaren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.