Home > Video. West-Vlamingen Nicolas en Robin kruipen in huid van Jommeke en Filiberke

Video. West-Vlamingen Nicolas en Robin kruipen in huid van Jommeke en Filiberke

Geschreven op 1 oktober 2021 om 08:22 door Mario De Wilde

Al meteen een leuk nieuwtje om de dag te beginnen. Comedian Nicolas Bauwens (35) en filmstudent Robin Wittouck (20) maakten een absurde parodie met in de hoofdrollen de striphelden vanuit hun jeugd. Jommmeke en Filiberke zijn intussen volwassen kerels geworden. Jommeke groeide uit als en “Bad Boy”, en Filiberke is naiever dan ooit. Ze beramen een homejacking bij Gravin van Stiepelteen zodat Jommeke de achterstallige alimentatie kan betalen aan één van de Miekes. Nicolas “Als kind heb ik alle strips van Jommeke verslonden. Na een lange draaidag voor een ander project raakte ik aan de praat met Robin, die ook een Jommekesfan is. Tussen pot en pint ontstond het idee om iets te doen met de volwassen versies van Jommeke en zijn vrienden.”

Robin “Het leek ons leuk om het contrast op te zoeken en het pientere, brave Jommeke te laten uitgroeien tot een arrogante, louche figuur. Hij is nog steeds in voor een avontuur, maar eerder een criminele dan een heldhaftig trip, zoals we kennen vanuit de strips.” Nicolas “Het verhaal wordt nog absurder doordat ik alle rollen zelf speel, zelfs die van Gravin van Stiepelteen met volle baard. (lacht)”

Robin “Voor de opnames, wat we in één weekend deden, werken wij ook met een one man crew, zijnde ikzelf. Een leuk zijprojectje naast de vele opdrachten die ik als filmstudent op Narafi draai.” Nicolas “Hopelijk zijn de oudere Jommekesfans niet ontgoocheld in hoe hun held is uitgegroeid. De jonge Jommekesfans blijven beter nog even bij de stips tot aan hun 16de verjaardag.” Kijk en oordeel zelf….

2 reacties

Eddy Wittouck
Geschreven op 2021-10-04 11:28:41
Gedurfde parodie... Voortreffelijk geacteerd... Uitwerking en filmisch heel puur... Proficiat aan jullie beiden! Hadden eerst niet door dat alle rollen door één persoon werden gespeeld. Wat zou Jef Nys, de bedenker van de strips, hiervan gedacht hebben? En dan te bedenken dat Jommeke voor het eerst verscheen in het weekblad 'Kerkelijk Leven'.
BERGHMANS VERONIQUE
Geschreven op 2021-10-02 03:07:26
Dit is de macht voort doen vindt ik als geen beter goed zo

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.