Home > Video. Vlaamse primeur: Cohousing & coworking Zevenbergen in Sint-Michiels

Video. Vlaamse primeur: Cohousing & coworking Zevenbergen in Sint-Michiels

Geschreven op 2 september 2021 om 14:40 door Mario De Wilde

In de regio Brugge komt er een allereerste cohousing-coworking project en het projet staat al in de steigers langs de Torhoutse Steenweg 378 in Sint-Michiels. Cohousingprojecten zijn al langer in opmars, ook in Brugge met Cohousing Eikenberg, Stoer Huus en het nieuwe BoGard. De combinatie van cohousing & coworking zoals in dit project is daarentegen uniek qua opzet in gans Vlaanderen.
Concept achter het project
De ouderlijke villa van de familie Jonckheere-Claeys (Studiebureau Jonckheere) wordt als familiaal stukje erfgoed herbestemd tot een karaktervol kantoor- en cohousingproject. Het innovatieve ontwerp verweeft de functies wonen, werken en ontmoeten en wil zo bijdragen aan duurzaam en futureproof wonen. Een knap staaltje architectuur combineert de renovatie van de villa met de aanbouw van een nieuwbouwgedeelte.

In de nieuwbouw komen gelijkvloers 3 moderne huurappartementen met privéterras en op de eerste verdieping het kantoor. De villa huisvest deelextra’s voor de woon-en werkburen: een keuken met eettafel, een living en sanitair. De mooie beleeftuin, ruime parking met deelauto’s, fietsenstalling, gedeelde groene energie en flexplek-en vergaderruimte ronden het plaatje mooi af.

Breder kader: toekomstbestendig en duurzaam woonmodel in Vlaanderen
In Vlaanderen zijn dergelijke collectieve woonvormen aan een opmars bezig, omdat ze een antwoord bieden op een aantal hedendaagse stedenbouwkundige noden in Vlaanderen, zoals een slimmer ruimtegebruik en meer groenbehoud. De rode draad in de ambitienota van woonexperten zoals onze Vlaamse Bouwmeester is een toekomstbestendig woonmodel, met aandacht voor mobiliteit, milieu en klimaat, compacter wonen en het gebruik van één gebouw of ruimte voor meerdere functies.
Cohousing-coworking Zevenbergen speelt hier mooi op in. Het project omvat tevens alles waar Studiebureau Jonckheere als bedrijf voor staat: volop inzetten op een duurzaam milieubeleid en verantwoord bouwen in een wereld die steeds complexer wordt.
Stand van zaken, open bezoekmoment
Alle appartementen zijn momenteel nog vrij. Bewoning en oplevering zijn voorzien voor januari 2022. De bewonerswerving start met het open bezoekmoment op woensdag 15 september van 18u tot 20u, de eerste stap in de selectie van de huurders.

Projectpartners: Studiebureau Jonckheere (werkbuur), Gemeengoed cohousingbegeleiding (vormen cohousinggroep), Claeys Architecten en Ottentic (bouwheer)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.