Home > Video. Veiling van Miguel Van Damme-wedstrijdshirts levert recordbedrag van €13.341 op voor Me To You

Video. Veiling van Miguel Van Damme-wedstrijdshirts levert recordbedrag van €13.341 op voor Me To You

Geschreven op 14 april 2022 om 16:20 door Mario De Wilde

De shirtveiling na Cercle-Gent ten voordele van de stichting Me To You bracht een recordbedrag van €13.341 op. Het shirt van Thibo Somers bracht met €2250 het meeste op, maar ook het truitje van Dino Hotic (€1050) en Robbe Decostere (€1000) waren fel gegeerd.

Op zondag 3 april stond Cercle Brugge-AA Gent volledig in het teken van Miguel Van Damme, onze vriend en ploegmaat die een jarenlange moedige strijd streed tegen leukemie. Voor de wedstrijd eerden we ‘Migi’ met een eerbetoon op het veld, maar ook tijdens de match werd Miguel niet vergeten. Cercle speelde namelijk met speciale wedstrijdshirts waarbij alle spelersnamen werden vervangen door ‘Miguel’. De shirts werden nadien gesigneerd en geveild ten voordele van de stichting Me To You.

Recordopbrengst van meer dan 13.000 euro!
Naast de Cercleshirts werd ook een gesigneerd wedstrijdshirt van AS Monaco in de veiling opgenomen. Dat shirt, dat voor de gelegenheid ook werd voorzien met de bedrukking ‘Miguel 16’, veranderde voor €750 van eigenaar. De meest populaire shirts waren dat van Charles Vanhoutte (€900), Robbe Decostere (€1000) en Dino Hotic (€1050). De absolute winnaar was Thibo Somers: met 2 goals in de wedstrijd niet alleen matchwinnaar, z’n truitje werd voor maar liefst €2250 geveild! De opbrengst van de veiling gaat naar Me To You, de stichting tegen leukemie waarmee Cercle al sinds 2020 samenwerkt én waarvan Miguel peter was. Met het geld zal de stichting specifieke onderzoeksprojecten steunen die de verdere opmars van leukemie en aanverwante vormen van beenmerg- en bloedziekten tegengaan.

Bewustwording rond leukemie vergroten
Cercle-bestuurder en anatoom-patholoog Thomas Tousseyn was er in 2016 bij toen Miguel Van Damme werd gediagnosticeerd met leukemie. Hij stond ook mee aan de wieg toen het structurele partnership tussen Cercle en de stichting in 2020 werd gelanceerd. Om de bewustwording rond leukemie blijvend onder de aandacht te brengen, delen we graag met jullie Thomas’

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.