Home > Video. Vanaf vandaag unieke foto’s van blitse bolides schieten in Knokke, Oostende en Brugge

Video. Vanaf vandaag unieke foto’s van blitse bolides schieten in Knokke, Oostende en Brugge

Geschreven op 8 oktober 2021 om 08:18 door Mario De Wilde

Gisteren is in Knokke-Heist de 12de editie van de Zoute Grand Prix Week van start gegaan. De ruim 225 historische wagens die deelnemen aan de ZOUTE RALLY by stow werden onderworpen aan een officiële technische controle (scrutineering) en ontvingen hun startnummer. Vandaag, vrijdag 9 oktober is het zo ver en starten alle wagens aan de rally. Op zaterdag 10 oktober komen ook de meer dan 50 moderne droomwagens in actie tijdens de GT Tour. Hun passage door Brugge en Oostende zullen voor ook unieke beelden zorgen!

Overzicht van waar en wanneer de wagens zullen halt houden in Brugge en Oostende:

Brugge – vrijdag 8 oktober doen de ruim 250 deelnemende wagens aan de ZOUTE RALLY by stow de historische binnenstad van Brugge aan. Deze rally blijft het hoogtepunt van het event en is al jaren een grote publiekstrekker. De wagens, die niet ‘jonger’ mogen zijn dan 56 jaar oud, zijn stuk voor stuk pareltjes van techniek en autogeschiedenis. Vanaf11u30 worden de eerste wagens verwacht op de Grote Markt, waar ze zullen worden verwelkomd door de organisatie.  Tot 15u30 zullen de deelnemers in groepjes verzamelen. Iedereen kan de wagens komen bewonderen vooraleer ze hun weg verder zetten.

Brugge – zaterdag 9 oktober is het dan weer de beurt aan de ‘moderne’ droomwagens tijdens de passage van de GT TOUR®. Denk maar aan Ferrari, Bentley, Bugatti of Porsche… droomwagens niet ouder dan 20 jaar. Tussen 16u30 en 21u30 zullen de wagens in groepjes verzamelen op de Grote Markt waar ze de hele avond te bewonderen zijn.

Oostende – zaterdag 9 oktober houden de moderne droomwagens van de GT TOUR halt in deKoningin der Badsteden. De dijk voor hetCasino-Kursaal Oostende vormt het decor voor een parade van moderne Gran Turismo sportwagens. Daar worden ze om 13u verwelkomt en blijven ze tot 14u30 opgesteld op de dijk.

Kortom, twee niet te missen events voor liefhebbers van techniek en (auto)geschiedenis. Dit zijn gratis publieksevenementen die doorgaan op de openbare weg dus een persaccreditatie of fotopas zijn niet nodig.

Over de ZOUTE GRAND PRIX WEEK

Wat in 2010 begon als een oldtimerrally tussen vrienden die de liefde voor mooie historische wagens delen, is uitgegroeid tot één van grootste en meest prestigieuze oldtimerevents van Europa. Na de ‘editie achter gesloten deuren’ van vorig jaar knoopt de organisatie weer aan bij de succesvolle publieksformule en schakelen ze meteen een versnelling hoger, met een nieuw programma én met twee extra steden; Brugge en Oostende. ‘Visitors with a dream, drivers with a passion, cars with a story’ – De 12de editie van het event blijft trouw aan dat motto maar gaat vanaf nu voluit voor nog meer beleving en een groter bereik. Zo verandert de naam in de ZOUTE GRAND PRIX WEEK® en zullen autoliefhebbers niet alleen in Knokke-Heist, maar ook in Brugge en Oostende historische en exclusieve wagens kunnen bewonderen. Vanaf dit jaar is er niet alleen aandacht voor ‘kunst op wielen’. Ook andere vormen van kunst krijgen een prominente rol in het evenement met topwerken van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Art & Art on 4 Wheels: een unieke combinatie

ZOUTEGRAND PRIX WEEK 2021

Van donderdag 7 t.e.m. zondag 10 oktober

Brugge, Oostende en Knokke-Heist

Voor meer informatie en tickets die je toegang geven tot de verschillende events kan je terecht op www.zoutegrandprix.be

Knokke-Heist staat van donderdag 7 tot en met zondag 10 oktober 2021 in het teken van de twaalfde editie van de Zoute Grand Prix Week. Het hart van het evenement (het Prado Zoute-complex) bevindt zich op de Zeedijk-Het Zoute tussen de Duindistelstraat en het Albertplein. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeersmaatregelen om het event vlot en veilig te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg de richtlijnen van de politie en stewards.

Zoute Grand Prix
Omgeving Zeedijk-Het Zoute

De Zeedijk-Het Zoute tussen het Lichttorenplein en de Oosthinderstraat is van donderdag 7 tot en met zondag 10 oktober 2021 verkeers- en parkeervrij. Het parkeerverbod is van kracht tussen 7 en 20 uur. Van maandag 11 oktober tot en met woensdag 13 oktober 2021 blijft het gedeelte van de Zeedijk tussen het Lichttorenplein en de Antoine Bréarstraat nog verkeers- en parkeervrij voor de afbouw. Er geldt dan een parkeerverbod tussen 7 en 20 uur.

De slagbomen worden opnieuw in gebruik genomen, waardoor de zeedijk enkel toegankelijk is met een badge. Het is niet mogelijk om nu nog een badge aan te vragen. Voor meer info: www.knokke-heist.be/badge.

De Zeedijk-Het Zoute is afgesloten op:

donderdag 7 oktober tussen 7.00 en 19.00 uur (aankomst rally),
vrijdag 8 oktober tussen 7.00 en 11.00 uur (vertrek rally),
vrijdag 8 oktober tussen 15.00 en 19.00 uur (aankomst rally),
zaterdag 9 oktober tussen 7.00 en 11.00 uur (vertrek rally),
zaterdag 9 oktober tussen 15.00 en 19.00 uur (aankomst rally).

De Antoine Bréartstraat is van donderdag 7 tot en met zondag 10 oktober 2021 tussen 7 en 20 uur parkeer- en verkeersvrij. De Kustlaan blijft bereikbaar.

Omgeving Kalvekeetdijk (parking)
Voor de bezoekers van het event is in de Kalvekeetdijk een parking met shuttledienst voorzien. Deze tickets zijn online te bestellen. De Kalfstraat wordt afgesloten en er is enkel doorgaand verkeer mogelijk voor personen die een doorlatingsbewijs kunnen voorleggen. De Kalvekeetdijk wordt een verkeersluwe zone van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 oktober 2021 tussen 7.30 en 20.30 uur én op zondag 10 oktober 2021 tussen 7.30 en 19 uur.
Voor meer informatie over het event, de parking en de shuttledienst: www.zoutegrandprix.be en https://www.myknokke-heist.be/nl/evenementen/toerisme/zoute-grand-prix-5

Met bijkomende vragen over de Zoute Grand Prix kan je terecht op het nummer 0800 111 51.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.