Home > Video. UNIZO lanceerde zopas in Nieuwpoort het Winkelhierlied met Ronny Mosuse

Video. UNIZO lanceerde zopas in Nieuwpoort het Winkelhierlied met Ronny Mosuse

Geschreven op 28 oktober 2021 om 14:07 door Mario De Wilde

Wat muzikanten doen op een feest, dat doen lokale handelaars in de winkelstraat: ze zorgen voor ambiance, voor gezelligheid, voor een goed gevoel… en voor goesting om te blijven. Neem de muziek weg uit de feestzaal, en ze loopt leeg, neem de handel weg uit de winkelstraat en ze… Inderdaad! De lokale handel is als muziek voor de winkelstraat. En dat wilde UNIZO extra onder de aandacht brengen met de lancering van het Winkelhierlied ‘Goeiedag Dankuwel en Tot Ziens’, als een nieuwe stap in onze intussen sinds twee jaar lopende ‘Winkelhier’-campagne. Daarmee roept men iedereen op om meer bij lokale handelaars te gaan winkelen. Het lied geldt tegelijk als bedanking voor al die consumenten die de afgelopen periode trouw zijn blijven winkelhieren. De campagne rond het lied zal de ganse maand november, tot begin december lopen.

Het Winkelhierlied, gecomponeerd door Miguel Wiels, met tekst en zang door Ronny Mosuse, werd deze voormiddag voorgesteld in handelszaak Eva Dew in Nieuwpoort, gerund door de Eva Dewaele en Sebastien Plaetevoet. Ze startte met een fashionstore, en openden enkele jaren laten naast de deur Eva Dew Food & Drinks. Een straf verhaal, dat in een korte periode al meer dan zijn bijdrage leverde aan de winkelstraat in Nieuwpoort. Het Winkelhierlied, waarbij niet alleen de aanstekelijke melodie, maar ook de tekst met de Winkelhier-boodschap om de nodige aandacht vraagt, heeft ook nog een toegevoegde waarde want de tekst werd doorheen de Stad Nieuwpoort op de etalages van verschillende handelszaken geschilderd in zowel Nieuwpoort-Bad als Nieuwpoort-Stad en aan de Kaai. Beelden daarvan worden verwerkt in de videoclip bij het lied. Posters en wobblers in tal van winkels, met een visual en het refrein, plus een QR-code richting streamingplatforms (Spotify, YouTube, Apple Music, Deezer…) moeten het Winkelhierlied de daaropvolgende dagen, weken en maanden verder uitdragen.

“Met ons Winkelhierlied willen we een positieve, vrolijke campagne lanceren ter promotie van onze lokale handelaars”, verduidelijkt Lisa Raes, regioverantwoordelijke UNIZO. “We willen consumenten eraan herinneren en laten voelen hoe leuk het is om lokaal te kopen en hen vooral op het hart drukken om dat systematischer te doen. Want elke euro die lokaal wordt besteed, (ook in lokale webshops!) vloeit op de één of andere manier terug naar de samenleving, wat niet of veel minder het geval is voor de vele euro’s die in grote buitenlandse webshops worden uitgegeven. En we beperken onze boodschap uiteraard ook niet alleen tot dit lied. Van onze uitgebreide Visietekst voor de handel, met daarin onze boodschap voor zowel de handelaars als de beleidsmakers verscheen zopas een vernieuwde editie. Daarin geven we tips aan handelaars over hoe zij kunnen inspelen op het veranderend consumentengedrag en hoe ze zich kunnen blijven onderscheiden van internationale giganten. Daarnaast formuleren we aanbevelingen voor steden en gemeenten, en beleidsmakers regionaal, federaal en Europees om het juiste kader te scheppen voor een succesvolle lokale handel. Ook UNIZO-visies omtrent bedrijvige kern, winkelshift, verbod op gratis retours… komen er in aan bod.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.