Home > Video. Toeristisch filmpje zet Langemark-Poelkapelle knap in de kijker

Video. Toeristisch filmpje zet Langemark-Poelkapelle knap in de kijker

Geschreven op 4 juli 2022 om 16:23 door Mario De Wilde

Het lokaal bestuur lanceerde afgelopen vrijdag haar allereerste toeristisch filmpje over de gemeente dat gebruikt zal worden om meer toeristen naar Langemark-Poelkapelle te lokken. Het filmpje is een samenwerking van Jo Lottegier van de toeristische dienst en Gertjan Claus van studio Clausable uit Alveringem en werd in amper 6 maanden tijd gerealiseerd. In het filmpje herken je heel wat toeristische troeven die onze gemeente rijk is: de toeristische infopunten Steenstraete, de Koornbloem en ’t Oud Gemeentehuis, fietsroute de Vrijbosroute, de Steenakkermolen met zijn molenaars, het Bakelandtshol en noem maar op.

Het oorlogsverleden, belangrijk voor de gemeente, mocht zeker niet ontbreken. Oorlogsmonumenten de Canadien, de Duitse militaire begraafplaats, het Vredesmonument, het Guynemermonument met het paviljoen, Poelcapelle British Cemetary, het Welsh National Memorial Park en de WO1-tank replica zijn prachtig en sereen in beeld gebracht onder meer met behulp van een drone. Ook beleving en lokale economie komen aan bod: proeven van streekproducten zoals Pater Pitte, een bezoek aan de woensdagmarkt in Langemark, luisteren naar een verhaal in het Bakelandtshol, wandelen met alpaca’s, genieten op Koffie & Co, overnachten in 1 van onze knusse B&B’s… Tenslotte zijn alle dorpen die de gemeente rijk is, duidelijk te herkennen via de 5 kerken (Langemark, Poelkapelle, Madonna, Bikschote en Sint-Juliaan).

Het filmpje dat zo’n 2 minuten lang is, werd in amper 6 maanden gerealiseerd, een huzarenstukje. Pas eind vorig jaar werden de eerste plannen gesmeed, ingeschreven in het meerjarenplan van het bestuur en gestemd door de gemeenteraad. Begin januari kwam Gertjan Claus aan boord, die het geschreven scenario van Jo Lottegier perfect in beelden wist om te zetten. Voor de opnames konden we rekenen op een 20-tal gelegenheidsacteurs. In de voice-over (de commentaarstem buiten beeld) herken je de stem van acteur Peter Bulckaen.

Pas midden mei, wanneer de lente was ingezet, kon gestart worden met de opnames. De laatste beelden zijn geschoten op koffiefestival Koffie & Co op 12 juni. Op 1 juli, nog geen 3 weken later, werd het filmpje in première voorgesteld aan iedereen die eraan meegewerkt heeft, samen met de pers. Het filmpje is te zien op de website van de gemeente en sociale media (Facebook en YouTube). Ondertussen werd het al meer dan 100 keer gedeeld en bijna al 6.000 keer bekeken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.