Home > Video. Schattig: eerste ooievaarsjong in Zwin Natuurpark is maand oud

Video. Schattig: eerste ooievaarsjong in Zwin Natuurpark is maand oud

Geschreven op 26 mei 2021 om 10:15 door Mario De Wilde

Precies een maand geleden, op maandag 26 april, verwelkomde het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist haar eerste ooievaarsjong. Het jong was zo’n twaalf centimeter groot en woog bij de geboorte ongeveer 70 gram. Intussen zijn we een maand verder en het kuiken heeft zich al ferm ontwikkeld.

De geboorte vond plaats op één van de nesten aan de ooievaarstoren in het Park, daar waar de bezenderde ooievaar Reinout in 2019 geboren werd. Dat nest is te zien (aan de linkerkant) op de livestreambeelden die kunnen bekeken worden

Kwetsbare jongen
De eerste dagen waren de kwetsbare ooievaars maar heel af en toe te zien. Ze werden in het begin vrijwel voortdurend afgeschermd door de ouders. Na een week lieten ze zich steeds meer zien, als ze even van onder de vleugels van de oudervogel tevoorschijn kwamen. Jonge ooievaars hebben in hun eerste levensweken een fijne huidbedekking van donsveertjes die hen nog onvoldoende tegen de weerselementen beschermt. Daarom houden de oudervogels hun jongen de eerste weken extra warm onder de vleugels.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.