Home > Video. Quick-Step Wielsbeke gaat voor zes extra seizoenen in het wielerpeloton

Video. Quick-Step Wielsbeke gaat voor zes extra seizoenen in het wielerpeloton

Geschreven op 18 mei 2021 om 17:38 door Mario De Wilde

Quick-Step, de referentie voor laminaat-, parket-, en vinylvloeren, verlengt zijn contract als titelsponsor met de wielerploeg van Patrick Lefevere met maar liefst zes extra seizoenen. Daarmee is het meteen ook de langste contractverlenging in de geschiedenis van het team. Quick-Step zet op deze manier de sportieve ambities van de Wolfpack extra kracht bij, met zekerheid tot en met 2027.

Al 23 jaar is Quick-Step sponsor van het Belgische topteam, waarmee het een van de langst sponsorende merken in het professionele wielrennen is. Daar komen nu nog eens zes extra jaren bij. “De beslissing om verder te sponsoren is voor ons een evidentie”, zegt Ruben Desmet, President van Unilin Flooring, het bedrijf achter het consumentenmerk Quick-Step.
Dezelfde waarden
“We blijven internationaal sterk groeien met ons merk. Dat heeft natuurlijk heel wat te maken met onze uitstekende medewerkers, partners en producten, maar de vele sportieve successen van het team helpen onze naamsbekendheid bij het brede publiek te vergroten. Anderzijds delen we dezelfde waarden. Durven dromen, en die dromen ook omzetten in resultaten. Het leiderschap waarmee de Wolfpack het peloton stuurt. Het altijd weer streven naar excellentie. Dat zit ook allemaal in ons DNA.”

Stabiliteit bieden

“We zijn blij onze samenwerking met Quick-Step, dat al meer dan 2 decennia aan onze zijde staat, te verlengen,” gaat Patrick Lefevere, CEO van Deceuninck-Quick-Step verder. Het gaat om meer dan een gewone contractverlenging. Het is het bewijs dat sterke relaties, gebaseerd op wederzijds respect, vertrouwen en gemeenschappelijke waarden, bestaan in het wielrennen. Deze langetermijnovereenkomst laat ons toe naar de toekomst te kijken, verder te evolueren om nog beter te worden en bij de besten in de sport te blijven. Ik wil dan ook Ruben Desmet en de hele Quick-Step familie bedanken voor het vertrouwen. We staan te popelen om deze ongelofelijke reis, die tot nu toe zo succesvol is geweest, verder te zetten.”

De verlenging met zes jaar zorgt er meteen ook voor dat het project verder uitgebouwd kan worden. “We geloven heel hard in de koers en de ploeg. We gaan een overeenkomst op lange termijn aan om de ploeg met zijn kwaliteiten, talent en ambitie de stabiliteit te bieden die ze nodig heeft”, aldus nog Desmet.

Al 23 jaar in het peloton
Quick-Step kwam het wielerpeloton binnen in 1998, als co-sponsor van Mapei. Vijf jaar later, in 2003 werd het merk hoofdsponsor van de Quick-Step-Davitamon-ploeg. Sindsdien is het team een van de succesvolste ploegen geworden in het professionele wielrennen met meer dan 800 overwinningen op de teller.

Over Quick-Step
Quick-Step is een eersteklas vloerenmerk geproduceerd door Unilin. Dankzij de combinatie van doorlopend onderzoek en innovatie en een sterke focus op kwaliteit is Quick-Step uitgegroeid tot een van de toonaangevende producenten in de vloerenbranche. Het merk, dat bekend staat om het Uniclic®-installatiesysteem waarbij geen lijm nodig is, heeft zich ontwikkeld van een betaalbaar alternatief voor hout tot een volledige nieuwe categorie met een breed aanbod aan eenvoudig te installeren, onderhoudsvriendelijke designvloeren voor elke situatie. Tegenwoordig is Quick-Step een wereldwijd geproduceerd merk voor houten, laminaat- en luxe vinylvloeren dat in meer dan 100 landen actief is. Een echte leider op het gebied van design, innovatie en kwaliteit.

Over Unilin Group
Unilin Group is wereldwijd een referentie in interieurdesign en bouw. We ontwikkelen, produceren en vermarkten laminaatvloeren, luxe vinyltegels, vinyl op rol, samengesteld parket, tapijttegels, kamerbreed tapijt, panelen op houtbasis en sierpanelen, industriële vloeren, wand- en daksystemen en isolatieplaten. We hebben 7.500 medewerkers verspreid over 105 locaties over de hele wereld, waarvan 30 productievestigingen. Samen realiseerden we in 2020 een omzet van € 2,21 miljard.
Onze klanten en partners kennen ons als Unilin, IVC of Godfrey Hirst, of van één van onze merken zoals Quick-Step, Moduleo, Utherm, Pergo, Evola, Xtratherm of ClicWall. Investeren in gepassioneerde mensen, innovatieve merken en duurzame technologie is voor ons vanzelfsprekend. Unilin Group is trots om deel uit te maken van Mohawk Industries, wereldwijd marktleider op het vlak van vloerbedekking met een omzet van $ 10 miljard en 41.600 medewerkers.

Over Deceuninck-Quick-Step

Deceuninck – Quick-Step is een van de meest succesvolle teams in de wielergeschiedenis, met meer dan 800 overwinningen in meer dan 30 landen op 5 verschillende continenten sinds 2003. De laatste twee decennia leverde de ploeg verschillende kampioenen en onvergetelijke momenten, zowel in de klassiekers en de grote rondes. De 20 monumenten en 99 etappes in grote rondes tonen de kwaliteit en doorzettingsvermogen om een van de beste wielerploegen in de wereld te zijn.
Hard werk, standvastige waarden en een sterke betrokkenheid beschrijven onze unieke identiteit en mentaliteit. We nemen onze verantwoordelijkheid en willen het goede voorbeeld geven. Met #OurStadium – de duurzaamheidscampagne die we in 2020 lanceerden – de #DontDrinkAndDrive-campagne, die de risico’s van rijden onder invloed onder de aandacht brengt, en #PartOfThePack-campagne, die het stigma rond mentale gezondheid doorbreekt, willen we verandering brengen en anderen aanzetten om hetzelfde te doen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.