Home > Video: oud-leerling KTA-Brugge Maïm Dedeene wint unieke filmprijs

Video: oud-leerling KTA-Brugge Maïm Dedeene wint unieke filmprijs

Geschreven op 15 december 2020 om 09:24 door Mario De Wilde

Oud-leerling  KTA-Brugge vervolledigt eindwerk en wint er mooie filmprijs mee
Toen Maïm Dedeene in het middelbaar de opleiding Digital Arts, Film & Entertainment volgde, startte hij voor zijn eindwerk met het maken van een kortfilm. Ondertussen heeft hij de film, ‘Tussen de kamers’, niet alleen afgewerkt, hij won er ook een prijs mee op het festival ‘7 Dagen Sociale Film Antwerpen’ in de categorie nationale fictie.

Bij KTA Brugge zijn ze fier op hun oud-leerling. Dit jaar waren er, omwille van corona, weliswaar geen live screenings op het Antwerpse filmfestival, maar toch viel het project van Maïm Dedeene op als bijzonder noemenswaardige film met een sociaal thema.
In ‘Tussen de kamers’ volgen we René die in de kelder woont van het huis van een nietsvermoedende oudere dame. Thema’s als eenzaamheid, materialisme en anarchisme komen aan bod. Daan Becu en Jacob Paassen, allebei medestudenten aan KTA Brugge, stonden in voor camera en geluid. De hoofdrol, wordt gespeeld door circusartiest Niels Reynaert en Nicole Verstraete (die werkt aan het onthaal van Cultuurcentrum Brugge) speelt de rol van de huisbewoonster.

De film is gemaakt in documentaire-stijl en volledig in Brugge opgenomen, met een beperkt budget van slechts € 800.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.