Home > Video. Op stap met alpaca’s. Het kan in Brugge en nu is er het ook het ‘Zoekboek’ alpacaspelletjesboek

Video. Op stap met alpaca’s. Het kan in Brugge en nu is er het ook het ‘Zoekboek’ alpacaspelletjesboek

Geschreven op 13 juni 2022 om 17:45 door Mario De Wilde

Zin in een heerlijke wandeling in het Brugse met … een alpaca aan je zijde? Maak dan gerust eens kennis met de lieverds van Hakuna Alpaca! Leuk voor het hele gezin, samen met vrienden, collega’s… Of een unieke klasuitstap zoals deze namiddag de kinderen van eerste leerjaar uit het Palet in Nieuwstraat in Brugge. Alpaca’s zijn kleine berglama’s die vooral in Ecuador, Bolivia, Chili en Peru leven. Met hun trage stap, rustige karakter, fluffy haren en zalige gelaatsuitdrukkingen zijn alpaca’s schatten van dieren. Nieuwsgierig, zacht, ongelooflijk aaibaar en vooral heel fotogeniek.

En zeggen dat het voor Olivier en Jolien Bailleur-Demeulenaere uit Sint-Kruis als een voorzichtige hobby begon. Beiden hebben als een tijdje een goed lopende broodjeszaak ‘Culi’Nala’ op de hoek van de Fortuinstraat in Sint-Kruis. Tijdens de coronaperiode moesten beiden hun broodjeszaak in Sint-Kruis maandenlang sluiten omdat de verkoop tegenviel. Maar ze bleven niet bij de pakken zitten en er kwam een volledige herbronning. De broodjeszaak blijft verder open (alle dagen, behalve in het weekend tot kort na de middag) maar ze kochten vier alpaca’s aan, die in een weide in de Assebroekse Meersen verblijven. Intussen zijn dat er al een flink stuk meer geworden. En ja, iedereen is er gek van. Ook huwelijksreportages krijgen bij de exotische dieren een mooi verlengstuk.

Intussen is ook het zoekboekspel van Jolien Bailleur uit en daarin kan je op een speelse manier kennismaken met de alpaca’s. Kan jij alle alpaca’s bij hun naam noemen met het boek? Tel mee hoeveel lammetjes je ontdekt. Of wat je het liefste ruikt. En wie de langste wimpers heeft. Een toffe activiteit voor een ontspannende namiddag. En bovendien een leuke herinnering voor achteraf. (Reserveren op voorhand via messenger of Whatsappje naar 0499/82.11.98). Jolien en Olivier: “Onze wandelingen zijn steeds privé met je eigen groep(je)/gezin om er echt een leuke ervaring aan over te houden. Na of voor de wandeling kan er telkens voor een arrangement gekozen worden om nog even na te praten of te genieten van het uitzicht. Voordien is dit ‘s morgens met een ontbijtje. Nadien met een aperitiefje, tapasplank of BBQ. Nieuw is nu een ijsje. Aangezien wij een ijsjeshoeve hebben overgenomen (wij houden van verse producten) kunnen mensen dus ook nu genieten van ons zelf gemaakt ijs. In onze broodjeszaak Culi’Nala is deze trouwens ook te koop, net zoals het boek aan € 19.95).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.