Home > Video. Noteer zondag 19 maart: derde editie Filou Classic met start en aankomst in Izegems Bierkasteel

Video. Noteer zondag 19 maart: derde editie Filou Classic met start en aankomst in Izegems Bierkasteel

Geschreven op 8 maart 2023 om 08:39 door Mario De Wilde

Voor het derde jaar op rij slaan het Bierkasteel, De Wandelende Pekkers en de Ertelijke WielerVrienden Club de handen in elkaar slaan voor de Filou Classic. Het fiets- en wandelevenement lokte de voorbije jaren heel wat sportievelingen en gezinnen die er samen een leuke zondag van maakten. Nieuw dit jaar: twee gravelroutes voor de avontuurlijke deelnemers.

Vorig jaar mocht de organisatie iets meer dan 4.000 deelnemers verwelkomen. Dit jaar mikt het team op 5.000 deelnemers. Bruno Lambert, PR-manager van het Bierkasteel: “De interesse in de Filou Classic neemt elke editie toe. Dankzij de twee extra gravelroutes dit jaar spreken we opnieuw een nieuwe doelgroep aan. Van gezinnen die op zoek zijn naar een leuke activiteit op zondag over het groepje vrienden dat elkaar uitdaagt op de fiets: de Filou Classic biedt voor elk wat wils.”

Wandelaars hebben de keuze uit zes wandelroutes gaande van een haalbare 5 km tot een uitdagende 42 km. De fietstochten van 20 km en 30 km zijn speciaal uitgestippeld voor gezinnen die op eigen tempo de ruime omgeving van Izegem willen verkennen. De amateurwielrenners hebben de keuze tussen twee vlakke afstanden (40 of 60 km) en twee heuvelachtige routes (90 of 125 km). Tot slot zijn er de twee gravelritten die deelnemers gedurende 50 of 100 km meenemen langs offroad- en grindwegels.
er plaatse of vooraf inschrijven

De deelnameprijs voor de Filou Classic bedraagt 7 euro. Wie lid is van VWB of Wandelsport Vlaanderen betaalt 5 euro. Goed om te weten: inschrijven kan ter plaatse op zondag 19 maart. Ook vooraf inschrijven is mogelijk via filouclassic.be. In dat geval geniet je van het voordeeltarief van 5 euro én maak je kans op één van de vele Filou bierpakketten. Een inschrijving is inclusief koffie bij de start, bevoorrading onderweg, een Filou bij aankomst, verschillende kortingsbonnen, massage en stretching.

Net zoals de voorbije jaren is het na aankomst heerlijk genieten op de site van het Bierkasteel. Dit jaar plaatsen we ook een grote tent waar deelnemers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast voorzien we animatie voor groot (optredens van De Coureurs en enkele Vlaamse zangers) en klein (springkastelen). Ambiance gegarandeerd, dit jaar nog méér dan de voorbije edities. Bekijk hierbij alvast de aftermovie van de Filou Classic 2022 en kom helemaal in de sfeer.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.