Home > Video: Noordzee Drones eerste erkende Europese designated entity in Vlaanderen

Video: Noordzee Drones eerste erkende Europese designated entity in Vlaanderen

Geschreven op 4 maart 2021 om 09:28 door Mario De Wilde

Met deze prestigieuze erkenning en intensieve audit geeft het Directoraat-Generaal Luchtvaart (DGLV) ons het vertrouwen om UAS piloten op te leiden én te certificeren voor vluchtuitvoeringen in de Specific categorie in België en gans Europa. Het besturen van een UAS (drone) in de professionele categorie Specific vereist doorgedreven kennis en vaardigheden.  Hierdoor kunnen we opleidingen geven en zelf examens afnemen. Als ‘Designated Entity’ onderstreept Noordzee Drones zijn unieke positionering en voortrekkersrol binnen het Vlaamse drone opleidingslandschap.

Deze nieuwe Europese regelgeving is gericht op het minimaliseren van veiligheidsrisico’s, zowel op de grond als in de lucht. De uniformisering van de regelgeving voor drones in alle Europese lidstaten is een meerwaarde maar heeft tevens een grote impact op de toegestane professionele activiteiten van (toekomstige) drone piloten. Op het gebied van opleiding vereist de wetgeving de oprichting van een erkend opleidingscentrum voor theoretische en praktische basisopleiding en specialisatie.

Net als bij de implementatie van de Belgische wet in 2016, is Noordzee Drones opnieuw het eerste Vlaamse centrum erkend door de luchtvaartadministratie volgens de richtlijnen van de EU-wetgeving (onder de minister van Mobiliteit Georges Gilkinet), voor de professionele opleiding van drone piloten op afstand. Het beroep van drone piloot is een beroep met toekomst en groeit exponentieel. Drones worden dagelijks ingezet in verschillende sectoren en binnen innovatieve toepassingen. Tevens is Noordzee Drones erkend dienstverlener via Vlaio – Agentschap ondernemen en heeft het in december 2020 na een audit het Qfor label (Kwaliteitsmodel Qfor — uniek voor de learning- en consultingmarkt) kunnen behalen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.