Home > Video. Moet er zand zijn? De eerste dino’s arriveren op het strand van Middelkerke

Video. Moet er zand zijn? De eerste dino’s arriveren op het strand van Middelkerke

Geschreven op 14 juni 2022 om 08:29 door Mario De Wilde

Op het strand van Middelkerke wordt hard gewerkt om de vele dino’s gestalte te geven. En ‘gestalte geven’ is niet zomaar toevallig gekozen want het gaat om indrukwekkende poses. Nog twee weken geduld en het zandsculpturenfeest start. In 2021 bezochten meer dan 100.000 mensen de eerste Middelkerkse editie van het Zandsculpturenfestival. De lat ligt dus hoog voor de nieuwe editie. In de herfst werd het evenement al geëvalueerd. Middelkerke is de perfecte gaststad gebleken. Nu zijn Groep 24, MB Presents en de Gemeente Middelkerke trots om de nieuwe editie aan te kondigen.

Beter bereikbaar
Om het evenement nog beter bereikbaar te maken, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Dat wordt het strand ter hoogte van het De Greefplein. Hier bevindt zich het gloednieuwe festivalterrein van meer dan 5.000 m2. Deze locatie ligt aan de tramhalte (De Greefplein) en is dus ideaal bereikbaar, ook voor wie gebruik maakt van het NMBS Discovery Ticket, waarmee je 50% korting krijgt op je treinrit. Om hier gebruik van te maken staat een code op elk aangekocht ticket.

Internationaal thema
FC De Kampioenen was een heel dankbaar thema voor de vele Vlamingen die 2021 kozen voor een vakantie in eigen land. We moesten wel heel wat Waalse en buitenlandse gasten teleurstellen door de keuze van het thema. Dat maken we dit jaar goed door de keuze van een thema dat iedereen zal boeien: DINOSAURUSSEN!

Gigantisch veel zand
In 2021 werd zo’n 4.000 ton zand gebruikt voor de sculpturen. Dinosaurussen waren gigantisch, dus gaan we daar zo’n 2.000 ton bovenop doen om te zorgen voor meer en nog grotere sculpturen. Verwacht je naast de gekende soorten zoals de velociraptor, de stegosaurus en natuurlijk de T-Rex ook aan tal van spannende scènes. Indrukwekkend wordt het in elk geval!

Nog meer fun!
Nu het weer kan, wordt ook het aanbod aan animatie uitgebreid. We zitten uiteindelijk in de grootste zandbak van het land. Er komen onder meer workshops, een opgravingszone en speciale dino-events.

Samen met de dinofans
Er zijn heel veel dinofans, dat weten we. We willen de jongste fans betrekken bij de creatie van het evenement en daarvoor gaan we samenwerken met een aantal scholen. En net zoals vorig jaar, vragen we aan het publiek om de laatste sculptuur te ontwerpen. Zo vinden we de perfecte opvolger voor Jefke!!

Een ‘must see’ – ook voor de inwoners van Middelkerke
“Het Zandsculpturenfestival was vorige zomer een denderend succes.  Na een positieve evaluatie verwachten we nu nog meer van dit topevenement. Ook het thema doet het beste verhopen. Dino’s zijn een algemeen en aantrekkelijk thema voor jong en oud. We stuurden alvast de locatie bij, zodat het event nog toegankelijker wordt en de organisatie nog meer kan inzetten op een topbeleving. En dan weet je dat duizenden potentiële bezoekers een topdag in Middelkerke-Westende gaan beleven. Ook voor onze eigen inwoners is het Zandsculpturenfestival een ‘must see’. Daarom verkopen we opnieuw voordeeltickets voor onze eigen inwoners en tweedeverblijver. Die zullen enkel te koop zijn aan onze toeristische balies,” vertelt Tom Dedecker, eerste schepen van Middelkerke.

Het grootste kustevenement
Een uitstap naar of een vakantie aan zee is altijd een voltreffer. De combinatie met een topevenement voor jong en oud, zoals het Zandsculpturenfestival Middelkerke, maakt er het perfecte dagje uit van. In 2021 waren we al het grootste kustevenement, nu wordt Zandsculpturenfestival Middelkerke gigantisch!

Zandsculpturenfestival Middelkerke vindt plaats van 1 juli tot en met 11 september. Tickets zijn te koop via www.zandsculpturenfestival.com. Net zoals vorig jaar krijgen inwoners van Middelkerke en mensen met een tweede verblijf in Middelkerke 2 euro korting.

1 reactie

Verriest Harley
Geschreven op 2022-06-18 14:47:41
al mijn hele leven zot van dino´s wat zou dit mooi zijn om daar naar toe te gaan ondertussen heb ik een kleinzoon Matteo die er even zot van is net als ik zijn moeke tattoo wat zou het leuk zijn om het samen te beleven hij is al even zot als ik dus we kijken en verlangen ernaar om dit prachtig event van dichtbij mee te mogen maken good luck and see you in one one of those days en dikke pluim aan stad Middelkerke en aan de artiesten

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.