Home > Video. Leerlingen Carrosserie KTA Brugge in finale eerste editie Carrosserie Masters

Video. Leerlingen Carrosserie KTA Brugge in finale eerste editie Carrosserie Masters

Geschreven op 1 februari 2023 om 11:22 door Mario De Wilde

Febelcar, de beroepsfederatie van de carrosseriesector organiseert i.s.m. het opleidingsinstituut Educam en partners uit de sector een wedstrijd voor jongeren die een carrosserieopleiding volgen.
Scholen die deze opleiding aanbieden konden een werkstuk en een filmpje insturen om in aanmerking te komen voor een finaleplaats. KTA Brugge nam deel en ontving het bericht dat de inzending van de school geselecteerd werd. De school heeft Milan Wylleman en Dierto Rotsaert uit het 6de jaar aangeduid als de finalisten die KTA Brugge zullen vertegenwoordigen op de finaledag van deze eerste Carrosserie Masters wedstrijd, op 16 mei 2023.

Deze leerlingen moeten voor deelname aan de wedstrijd volgende opleidingen volgen bij EDUCAM:
-HEV2 (elektrische voertuigen)
-voorbereiden en spuiten
-plaatwerk en lassen

De wedstrijd heeft een drievoudig doel:
– Het beroep promoten bij ouders en jongeren
– De jongeren in carrosserieopleiding een bijkomende leuke uitdaging bezorgen.
– De scholen bijkomende ondersteuning bieden in het uitbouwen van de competenties van de jongeren.

Hierbij alvast het filmpje van KTA Brugge

 

Wat leer je in de opleiding derde graad Carrosserie (Koetswerk) van KTA Brugge?

In de praktijkgerichte studierichting worden leerlingen opgeleid om carrosserie of plaatwerk aan voertuigen (personenauto’s, bedrijfs- en vrachtwagens, …) te herstellen en te bewerken. Praktijkvakken in de perfect uitgeruste schoolwerkplaats en tijdens stages zorgen voor directe toepassingskansen, terwijl het pakket algemeen vormende vakken beperkt is.

Leerlingen oefenen het (de)monteren van carrosserieonderdelen met handgereedschappen en machines. Ze leren schuren en plamuren, snijgereedschap kiezen en gebruiken, lassen, gassmeltlassen en hardsolderen. Ze oefenen op carrosserieplaten uit staal, kunststof en aluminium.

Ze leren carrosserieonderdelen afplakken alvorens ze te lakken, maken zelf lakken gebruiksklaar, leren verfspuiten hanteren en de spuitcabine bedienen. Niet alleen koetswerk komt aan bod, ook motoren en de werking van verschillende (elektrische) auto-onderdelen.

Na de opleiding kan men bij KTA Brugge nog kiezen voor een specialisatiejaar Carrosserie en Spuitwerk om een gespecialiseerd carrosseriehersteller-verfspuiter te worden.

Verweving met IT

KTA Brugge ondersteunt de digitale toekomst en de richting Carrosserie is een van de richtingen van de Engineeringpijler waarin leerlingen gebruik maken van een chromebook.

Meer info over Carrosserie Masters: https://carrosseriemasters.be/

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.