Home > Video. Kortrijkse Rapper Matthias ‘Rijmtekkie Spansman’ Debosschere dropt ‘Andelisse’

Video. Kortrijkse Rapper Matthias ‘Rijmtekkie Spansman’ Debosschere dropt ‘Andelisse’

Geschreven op 8 september 2021 om 16:09 door Mario De Wilde

Matthias Debosschere (37) is al lang geen vreemde meer in de Belgische Hip Hop en erbuiten. Hij heeft al meer dan 20 jaren ervaring op z’n teller en maakte deel uit van collectieven zoals “Wasteland”, “Rijmtechniekers”, “Het Verdikt” en “M’nB’s”. In 2018 vertegenwoordigde hij ons land als Belgisch Kampioen Rap (genaamd “End of the Weak”) op het Wereldkampioenschap in Parijs.

Samen met een andere ancien uit het Vlaamse Hip Hop landschap, Rookwalm (Igwen Janssens, 37), werkte Matthias z’n eerste solo-plaat uit. Een aantal songs die het album niet haalden, kregen we in mei al te horen op de “Brik Los EP”, waarmee hij onder andere een ode bracht aan de Kortrijkse wijken Sint Jan & 3 hofsteden. Nu volgt het album “Ventana”, met een officiële releaseparty in Bolwerk op 24 september. De eerste single “Andelisse”, met gastbijdrages van West-Vlaamse Hip Hop zwaargewichten ButtnWesten, Rookwalm en Gemeejne Bleejkn komt uit op 8 september met bijhordende videoclip. Aandachtige kijkers herkennen beelden van het Kortrijkse Street Art Museum in De Stroate en de V-Tex-site.

“Vanaf ik die beat van Rookwalm hoorde, wist ik dat Gemeejne Bleejkn en ButtnWestn er bij moesten zijn.” zegt Matthias. “Het honden-thema, het leven zien zoals een hond, kwam heel spontaan in mij op. Op de één of andere manier hoorde ik meteen de uitdrukking ‘aan de lisse´ in die beat. En aangezien het al genoeg over honden gaat in de video hebben we besloten om enkel mensenbeesten in beeld te brengen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.