Home > Video: Kortrijkse muziekgroep lanceert ‘White Cliffs’ via social media kanalen

Video: Kortrijkse muziekgroep lanceert ‘White Cliffs’ via social media kanalen

Geschreven op 17 maart 2021 om 15:47 door Mario De Wilde

De Kortrijkse formatie Antler lanceert nu maandag haar eerste nummer via de typische kanalen als Spotify, BandCamp, YouTube, … Antler bestond nog niet lang toen corona heel haar leven veranderde. Drummer Thomas Tack: “We zochten een weg om te blijven spelen en die kwam er door zoom en andere social media kanalen. Gelukkig kan onze gitarist Loïc zeer goed overweg met muziekprogramma’s en kon hij zo alles samen puzzelen. We zijn dan ook trots dat we het nummer ‘White Cliffs’ als eerste nummer van vele kunnen lanceren. We willen natuurlijk zo snel mogelijk live spelen maar we zijn al blij dat we weg hebben gevonden om te blijven repeteren.”

Antler is een vijf koppige Indie/Alternative band die hun oorsprong vindt in het Kortrijkse. De band kwam samen voor één gezamenlijk doel: via muziek ontsnappen aan de drukte in het alledaagse leven en samen één uniek geheel vormen.

In the beginning…
Iedereen kent het fenomeen: op 18 jarige leeftijd speelt iedereen in een band. Op 21 jaar heeft iedereen zijn vaste plaats op de arbeidsmarkt en het aanbod muzikanten wordt jammer genoeg een schaarste. Toch zijn er altijd enkele lotgenoten die een uitlaatklep zoeken naast het opwerken in de industriële hiërarchie.

Zo begonnen ook Michiel (piano) en Thomas (drums), te zoeken naar lotgenoten, mensen die naast hun dagelijkse job een creatieve uitlaatklep zoeken. Daan (zang), Loïc (gitaar) en Henri (bas) voegden zich al snel (in de desbetreffende volgorde) bij de band en de nummers kwamen aan de lopende band…

Antler, what’s in a name.

De naam heeft een dubbele betekenis.

Enerzijds staat ze letterlijk voor het gewei dat groeit bij elk nummer dat af is. Telkens een nieuwe vertakking die uit het DNA van het hert voortvloeit. De ene scheut al mooier dan de andere maar samen compleet.

Aan de andere kant staat de naam ook voor een meer psychologische benadering. De leden van de groep durven bij elk nummer meer bloot te geven van zichzelf. Hoe meer diepgang en emotie er in nummers gestoken wordt, hoe beter ze klinken. Antler staat als het ware symbool voor een 2e versie van iedereen binnen de groep die elk jaar meer en meer tot uiting komt, en wie weet, misschien de originele versies van de bandleden overneemt.

Genre
Algemeen klinkt de muziek poppy met een gezonde portie melancholie. Het mag vrolijk klinken, mensen hoeven niet stil te zitten en hoe meer heupen gaan swingen des te beter. Wie liever wil genieten van de teksten en wil mee fantaseren met vijf 90’s kids sit down and enjoy.

Antler part I
In plaats van een LP of EP kiest Antler om ieder nummer apart evenveel aandacht te geven. Elke single staat voor een stukje progressie van de groep. Maandelijks komt er een nieuw nummer uit met een daarbij horende clip en/of visual. Het eerste nummer wordt gereleased op 8 maart. Bovendien wordt alles ook uitgevoerd door een van de leden: visuals, opnames, mastering, pers.. Naast het maandelijks uploaden van nieuwe muziek gaat de band ook proactief op zoek naar venues in elke stad van België om te gaan spelen. Staat een locatie niet gekend voor optredens maar zou het cool zijn om er te spelen? Dat is een typische Antler locatie!

De ambitie
Antler wil de wereld zien. Het liefst komt de muziek bij de mensen zonder streaming platform. Buitenland is fijn, andere continenten zijn nog fijner. Heel kort: live live live live.

Shortlist podia
• Pukkelpop
• Roma
• Botanique
• AB Club
• Abbaye de Neumünster
• Den Trap
• Sinksen Feesten

Corona
Ook voor Antler heeft het welbekende virus heel wat roet in het eten gegooid. Repeteren of live spelen zit er in deze periode jammer genoeg niet in. Maar ook hier heeft Antler een oplossing voor gevonden. In onze whatsapp groep verschijnt het ene ruwe nummer na het andere. Dan proberen we het samen vorm te geven. Loïc verwerkt deze input dan via de computer en zo kunnen we nog altijd samen muziek maken. Ieder nummer is telkens opnieuw een zoektocht naar perfectie.

Leden

Thomas Tack (Drums)
Michiel Demuynck (Piano/Keyboard)
Daan Vandeplassche (Zang/Gitaar)
Loïc Gossieaux (Gitaar/Keyboard)
Henri De Roo (Bas)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.