Home > Video: Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo Brugge wint award Stedelijke Culturele Raad

Video: Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo Brugge wint award Stedelijke Culturele Raad

Geschreven op 30 november 2020 om 09:40 door Mario De Wilde

De Culturele Raad Brugge organiseerde gisterenmiddag haar jaarlijkse algemene vergadering. Omwille van de Corona-maatregelen werd de vergadering in maart uitgesteld en kozen ze dit najaar voor een online alternatief. In een bondige film kregen alle verenigingen en geïnteresseerden een overzicht van de activiteiten van deze Raad gebracht door secretaris Bernadette Becue en penningmeester Antoon Hollevoet. Bemoedigende woorden voor de verenigingen waren er van de voorzitter Piet De Langhe en de schepen voor Cultuur Nico Blontrock.

Tijdens deze film mocht de voorzitter ook de winnaars bekend maken van de aanmoedigingsprijs en de Prijs van de Culturele Raad 2019. Voor de aanmoedigingsprijs viel Alexander Declercq de eer te beurt. Deze 22 jarige Assebroekse muzikant koos piano en klarinet als instrumenten en werd daarmee laureaat aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. Hij studeert nu aan het Kon. Conservatorium Brussel en hoopt daar binnenkort zijn Masterdiploma te behalen. Hij krijgt naast eeuwige roem een geldbedrag van 500€. De Prijs van de Stedelijke Culturele Raad is dit jaar voorbehouden aan een groep. Deze vereniging krijgt de prijs omwille van haar verdienste aan de Culturele uitstraling van Brugge of omwille van een uitzonderlijke prestatie in het voorbije werkjaar.

De winnaar van de Prijs gaat naar huis met 600€ én een kunstwerk gemaakt door een Bruggeling of een kunstenaar die in Brugge werkzaam is. De Raad koos dit jaar de jonge Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck als ontwerper van de prijs.  Hij maakt dynamische papieren collages, illustraties, video’s en prints waarin gevonden beelden worden gecombineerd met hedendaagse compositiestijlen.  De beelden worden in stukken gesneden en herverdeeld, waarbij wordt gespeeld met overdrijving, schaal en verhoudingen. Andere keren worden de beelden in een omgekeerde context geplaatst, waarbij moderne idealen naast traditionele gemoedstoestanden worden geplaatst.  Recente klanten zijn onder meer Gucci, Hermès, Sotheby’s, Nescafé, Disney, Der Spiegel,… Door de corona-problemen zal het kunstwerk aan de winnaar overhandigd worden tijdens de volgende algemene vergadering.

Voor de prijs kwamen 5 kandidaturen binnen:

Het Brugs Mandolinegezelschap

Fayard, Pop-Up cinema

Kon. Scoutsharmonie St-Leo Brugge

The Bare Necessities

The No Notes.
Als winnaar van de Prijs van de Stedelijke Culturele Raad werd verkozen: Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo Brugge

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.