Home > Video. Kom dat horen, kom dat zien: Kamagurka in Nieuwpoort

Video. Kom dat horen, kom dat zien: Kamagurka in Nieuwpoort

Geschreven op 12 oktober 2021 om 19:44 door Mario De Wilde

Vanaf komende zaterdag 16 oktober start de nieuwe expo Kamafront in bezoekerscentrum Westfront. Wist je dat Kamagurka ook twee zaalvoorstellingen in Nieuwpoort verzorgt? Kamagurka is een gelauwerde cartoonist, kunstenaar en stand-up comedian en werd in mei 65 jaar. Hij viert dit met een bijzonder nieuw project in het Bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort. Kamagurka is de artiestennaam van de in Nieuwpoort geboren en getogen Luc Zeebroek. Met Kamafront keert hij terug naar zijn roots, naar zijn kindertijd in Nieuwpoort. Hij brengt samen met zijn toenmalige klasgenoten herinneringen opnieuw tot leven in audiovisuele minireportages en tekeningen, uiteraard in zijn geheel eigen stijl.

Deze zomer ging Kamagurka tijdens een meerdaags verblijf in Nieuwpoort op zoek naar 65 (!) ontmoetingen met gewone en minder gewone personages. Op die manier maakt hij stadsbewoners en toevallige passanten deelgenoot van zijn unieke project en zijn ze allen op één of andere manier met de Nieuwpoortse eigenheid verbonden. In Kamafront bundelt Kamagurka deze 65 portretten tot een levendig billboard van bewegend beeld, tekeningen, foto’s en schilderijen. Naast deze uitgebreide expositie maakt hij ook de podiumvoorstelling Kamafront van 65 (!) minuten die hij tweemaal zal opvoeren.

Kamafront geeft een originele inkijk in Kamagurka’s leefwereld als geboren Nieuwpoortenaar, maar evenzeer als veelzijdig kunstenaar en performer.

Kamafront loopt van 15 oktober 2021 tot 1 mei 2022 in bezoekerscentrum Westfront, Kustweg 2.

Meer info en tickets reserveren kan via www.visit-nieuwpoort.be/beleef/kamafront !

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.