Home > Video. Kerstman Koen Hallaert uit Ooskamp blijft de kinderharten beroeren aan de Rode Zee

Video. Kerstman Koen Hallaert uit Ooskamp blijft de kinderharten beroeren aan de Rode Zee

Geschreven op 1 januari 2022 om 13:41 door Mario De Wilde

Eindelijk! Na 2 jaar is de Belgische Kerstman terug aan de Rode Zee – Egypte. Vorig jaar was er een reisverbod door corona maar dit jaar staat hij er weer, de Belgische Kerstman in Egypte. Het is ondertussen een traditie geworden. Bij het begin van de kerstvakantie, landde de Kerstman voor het eerst op de Internationale Luchthaven van Hurghada – Egypte. Hij kwam vanuit Brussel met Brussels Airlines, een zak vol cadeautjes en goed nieuws om er de kerstdagen door te brengen… Het hoogtepunt? Een bezoek aan Resala Hurghada, een organisatie die zorgt voor kinderen met en zonder beperking en hun families. Hartverwarmend !

Koen Hallaert (een 48 jarige leerkracht uit Oostkamp en ereburger van Marsa Alam – Egypte) en beheerder van de FB pagina ‘Vrienden van de Rode Zee’ blijft op deze manier voor het 7de jaar op rij, het toerisme in Egypte promoten. Dankzij een goeie voorbereiding met Brussels Airlines, The Three Corners Hotels & Resorts en het management van de luchthaven verliep alles vlekkeloos. De Kerstman sprak op de SN3325 vlucht de passagiers toe in 3 verschillende talen en had voor iedereen wat lekkers mee. Na een 5 tal uurtjes vliegen stonden heel wat mensen op de internationale luchthaven van Hurghada de Kerstman op te wachten. Er werden geschenken uitgedeeld aan de toeristen en ook de Egyptische pers was opnieuw talrijk aanwezig.

Voor de eerste keer naar El Gouna – Hurghada

Normaal landt de Kerstman op de luchthaven van Marsa Alam maar omdat er nog steeds geen rechtstreekse vluchten vanuit België zijn, moest de Kerstman dit jaar uitwijken naar de Internationale luchthaven van Hurghada. Momenteel kleurt België nog alles rood buiten Europa maar eerder omwille van ‘het principe’ dan omwille van het aantal besmettingen. Het is veiliger aan de Rode Zee dan in Europa. Het aantal corona besmettingen ligt daar een stuk lager. Er wordt van ’s morgens tot ’s avonds veel meer buiten geleefd. Het zijn voor de Kerstman drukke dagen geweest met tal van activiteiten. Bezoek aan vier hotels van de populaire hotelketen ‘The Three Corners’ aan De Rode Zee, gerund door de West-Vlaamse familie Lambrecht, de 1ste Santa Walk in El Gouna, een bezoek aan Zeytouna Beach, een nieuwjaarsduik,…

Ook de Kerstman draagt een mondmasker

Natuurlijk voldoet de kerstman aan de nodige coronamaatregelen en draagt hij een aangepast mondmasker dat prachtig is afgewerkt met kerstdecoratie en ook de vaccinatiecertificaten zijn in orde. Anders kom je Egypte niet binnen!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.