Home > Video. Klasjet-vliegtuig van Rode Duivels tijdens Euro2020 omgebouwd tot vliegende leeuwenkooi

Video. Klasjet-vliegtuig van Rode Duivels tijdens Euro2020 omgebouwd tot vliegende leeuwenkooi

Geschreven op 3 november 2021 om 12:05 door Mario De Wilde

De zakenluchtvaartmaatschappij KlasJet heeft met een van haar Boeing 737-privéjets twee speciale passagiers van Tsjeljabinsk (Rusland) naar het Tanzaniaanse Moshi gebracht. De leeuwenwelp Simba en de luipaard Eva werden na een lang en complex revalidatieproces overgevlogen naar hun nieuwe thuis. Normaliter worden dergelijke dieren met een cargotoestel of in de vrachtruimte van een passagiersvliegtuig vervoerd. In dit geval werd de cabine van een KlasJet-zakenjet (dezelfde als waarmee het Belgisch nationaal voetbaleftal vloog tijdens Euro2020) aangepast zodat de kooien erin konden. De dierenarts, verzorgers en de rest van het repatriëringsteam konden de dieren tijdens de vlucht verzorgen en observeren.

Yulia Agaeva, oprichtster van SO.Travel en dierenrechtenorganisatie Friends of my Heart, redde in maart 2020 Simba uit de handen van een strandfotograaf, die met de leeuwenwelp foto’s maakte van vakantiegangers. De poten van de kleine leeuw waren gebroken om te voorkomen dat het dier zou ontsnappen. Na de redding werd Simba in een opvangcentrum voor wilde dieren verzorgd door dierenarts Karen Dallakyan. Daar begon het lange revalidatieproces voor het jonge dier. Eva, de luipaard, daarentegen werd bij de geboorte verstoten door haar moeder. Dallakyan zorgde ervoor dat het dier in de beste omstandigheden kon opgroeien in afwachting van de repatriëring naar een natuurlijke habitat.

Force 3 – Klasjet_update_NL

Voor deze speciale missie werd de cabine van een van de 737’s van KlasJet omgebouwd om de dieren in de allerbeste omstandigheden te kunnen vervoeren. Na een grondige voorbereiding en met vereende krachten werd het hele project tot een goed einde gebracht. De dieren, die begeleid werden door dierenartsen en een repatriëringsteam, bereikten intussen veilig en wel hun nieuwe habitat. Ze werden door de natuurbeschermingsorganisatie Kilimanjaro Animal Crew opgevangen in het ‘Tanzanian Centre for Rescue, Education, and Wildlife’, dat gevestigd is nabij Moshi op de bergflanken van de Kilimanjaro.

KlasJet is bijzonder verheugd met deze speciale missie. Er kwam een strenge, maandenlange planning en voorbereiding bij kijken. Er moesten ook heel wat vergunningen en toestemmingen van verschillende landen verkregen worden. Er werd in dit verband heel nauw samengewerkt tussen tal van instanties, waaronder het Litouwse Transport Agentschap.

Rita Domkute, CEO van KlasJet : “Bij KlasJet zijn complexe en heel bijzondere verzoeken niets nieuws. Het vinden van de beste oplossingen daarvoor is wat ons onderscheidt van onze concurrenten. In de loop der jaren hebben we al heel wat sportsterren en -teams vervoerd, waarbij we moeten voorzien om hun gespecialiseerde diëten in individueel gemaakte menu’s in te passen. Ook tal van beroemdheden, bedrijfsleiders en staatshoofden vlogen al met ons. De ‘Koning van Jungle’ aan boord mogen verwelkomen is gewoon nog eens een gelegenheid om onze flexibiliteit en aandacht voor detail te tonen.”

Zij voegde eraan toe: “Projecten van deze omvang en moeilijkheid lijken in eerste instantie onmogelijk, maar waar een wil is, is een weg. Ons team onderneemt graag non-profitprojecten om onze vaardigheden, kennis en vastberadenheid aan te wenden om het onmogelijke te verwezenlijken. Bij KlasJet is er één gouden regel: als ten minste één van onze medewerkers gelooft dat een project mogelijk is, dan gaan we er voor. Ik ben dan ook heel trots op ons team bij KlasJet .”

Over KlasJet
KlasJet is een Europese zakenluchtvaartmaatschappij die niet alleen vliegtuigen beheert maar ook private vluchten organiseert voor bedrijven en privé-personen. De zetel van het bedrijf is gevestigd in Vilnius, Litouwen. De vloot van KlasJet bestaat uit bijzonder ingerichte Boeings 737. Daarmee wordt gevlogen door heel Europa maar ook naar Rusland, Afrika, het Midden-Oosten en het GOS. Er wordt enorm veel aandacht besteed aan comfort, veiligheid en kleine details. Het bedrijf concentreert zich op de behoeften van zijn klanten en biedt hen het gemak aan van één enkel contactpunt voor alle reiswensen. KlasJet verbindt zich tot het allerhoogste niveau van zorgeloze luchtvaartdiensten.
KlasJet maakt deel uit van Avia Solutions Group, een vooraanstaande internationale luchtvaartgroep met wereldwijd bijna 100 kantoren en productiefaciliteiten. ASG telt meer dan 7.000 hoogopgeleide luchtvaartprofessionals, die meer dan 2.000 klanten bedienen in zowel Europa, Azië, Noord-Amerika als Australië. Avia Solutions Group biedt een uitgebreide waaier van diensten aan, o.a. leasing van en handel in vliegtuigen, MRO-diensten (onderhoud, reparatie en revisie), inkoop van zakenvliegtuigen en VIP-vliegtuigen, charter- en vrachtluchtvaart, opleiding van piloten en crews en recruteringsdiensten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.